اهمیت استفاده از نرم افزار های حسابداری در کسب و کار امروزی
امروزه با پیشرفت روز افزون علم و همگام شدن جامعه با فناوری و گسترش کسب و کارها،
و به وجود آمدن کارخانه ها و فروشگاه های زنجیره ای دیگر نمی توان حساب و کتاب های مربوط به یک ماه را در چند صفحه خلاصه کرد.
در این نوشته می خواهیم به این بپردازم که نرم افزار های حسابداری چگونه در کسب و کار های امروزی تاثیر گذار شدند.
اخیراً، استفاده از نرم افزار حسابداری، موجب ایجاد تغییرات چشمگیری در امور مالی واحدهای تجاری شده و تاثیرات زیادی در رونق بازار کسب و کار گذاشته است.
در واقع، استفاده از این نرم افزارها باعث سرعت بخشیدن به امور مالی، حسابداری در زمینه های مختلف کاربردی میشود.
بخشهای اصلی که نرم افزار حسابداری در آن نقش مهمی را ایفا میکند شامل انبارداری و دارایی، حسابهای بانکی و صندوقها، صورتهای مالی میباشد.
سرعت بخشیدن و سهولت کار در بخش حسابداری موجب رونق و سوددهی بیشتر در بازار کسب و کار می شود.
در حقیقت این نرم افزارها باعث آسان تر شدن و تسریع در امور حسابداری و مالی در زمینه های گوناگون کاربردی برای شرکت ها و… می شود.
بخش های اصلی انواع نرم افزار های حسابداری شامل بخش انبارداری (مقدار ورودی و خروجی کالا ها) بخش مدیریت حساب های بانکی و صندوق ها و بخش بایگانی اطلاعات و اسناد می شود.
اهمیت حسابداری و نرم افزارهای آن در رشد کسب و کار
با یک نرمافزارحسابداری یا نرمافزار مالی مناسب میتوان سرمایهگذاری و نیاز نقدی شرکت را به خوبی مدیریت و نظارت کرد.
حسابداری یکی از مهمترین توابع هر شرکتی محسوب میشود.
در واقع زبان کسب و کار علم حسابداری و فرآیند آن در شرکتهاست.
حسابداری را میتوان به شاخههای مختلف تقسیم کرد مانند حسابداری مالی، حسابداری مدیریت و … .
هم حسابداری مالی و هم حسابداری مدیریتی جزئی از فرآیندهای کسبوکارهای حرفهای هستند.
توجه به نکات طلایی نرم افزار حسابداری چقدر مهم است؟
مدیریت دفاتر حسابداری برای کسب و کارهای کوچک وظیفهای نیست که کوچک شمرده شود.
ثبت گزارش های مالی نرم افزارهای حسابداری و توجه به نکات طلایی سیستمهای حسابداری و مالی بسیار مهم تلقی میشود زیرا میتواند به شما در فهم نقاط قوت و ضعف کسب و کارتان یاری رساند.
دیگر تنها یک دفتر کل نوشته شده یا صفحه گسترده اکسل برای انجام امور حسابداری کافی نمیباشد.
تا چند سال پیش اپلیکیشن های حسابداری بر روی دسکتاپ صاحبان کسب و کارهای کوچک و یا کامپیوترهای حسابداران قابل استفاده بودند.
دفاتر حسابداری از مکان دیگری قابل دسترسی نبودند و تنها یک نفر میتوانست آن ها را در زمانی واحد مشاهده نماید.
حسابداری یک فعالیت خدماتی است.
با پیشرفت علم حسابداری و ورود علم برنامهنویسی و فناوری اطلاعات و مرتبطشدن این دو با هم نرمافزارهای مالی و حسابداری زیادی به وجود آمدند که میتوانند به راحتی همه امور مالی و حسابداری شرکتها را تنها با واردکردن اطلاعات انجام دهند و دیگر نیازی به آن هجمه اطلاعات روی هم انباشته شده و صورتهای مالی در همریخته و بلاتکلیف نیست.
تنها کافی است اطلاعات صحیح را به نرمافزار مالی یا نرمافزار حسابداری جامع خود بدهید تا تمام فعالیتهای جمعآوری، تجزیه و تحلیل و خروجیهای موردنیاز را به شما بدهد.
استفاده آسان
نرم افزار حسابداری با کاربری آسان، یک داشبورد آسان را به نمایش می گذارد که گزارش کوتاه و سریعی از سلامت مالی شرکت بلافاصله پس از ورود به سیستم تدارک میبیند.
نرم افزار حتی حساب های اصلی شما را مشخص کرده تا شما بتوانید به سرعت نمایی از چگونگی کارکرد کسب و کار خود بدست آورید.
مهمترین حُسن نرمافزار حسابداری
این است که از ماهیت مالی شرکت برای ذینفعان مختلف شرکت اطلاعات کمی زیادی به وجود میآورد تا بتوانند از این اطلاعات مدیران یا سهامداران برای تصمیمات آتی استفاده کنند.
این سهامداران عبارتند از سرمایهگذاران، مدیران، دولت، تأمینکنندگان، شرکا و … .
بهترین نرم افزار حسابداری به مالکان، سهامداران و ذینفعان شرکت کمک میکنند تا تصمیمات کوتاهمدت و بلندمدت درستی برای کسب و کار خود بگیرند تا به شرکت کمک و زمینه رشد و توسعه بیشتر شرکت و همچنین نفوذ بهتر در بازار را فراهم کنند.
در دنیای داینامیک و پیچیده کسب و کار امروزی بسیار مهم است که به وسیله نرمافزار حسابداری یا نرمافزار مالی مناسب که توانایی، قدرت و ساختار لازم را داشته باشد، بتوانیم صورت وضعیت مالی شرکت خود را بهروز نگه داریم.
بهروز نگهداشتن صورتهای مالی از مهمترین وظایف هر یک از شرکتهاست و این کار باید با نرم افزارحسابداری صورت بگیرد، به دلایل زیر:
به ارزیابی عملکرد کسب و کار کمک می کنند
سوابق حسابداری نتایج عملیات شرکت و شرح وضعیت مالی را به همراه دارد.
همچنین استفاده از نرمافزار حسابداری یا نرمافزار مالی میتواند نسبتهای حسابداری و حسابهای سود و زیان را به صورت متفاوت محاسبه کنند که این خود کمکی است به حسابداران برای تجزیه و تحلیل سادهتر عملکرد شرکت در دورههای مشخص
میتوانیم نسبت دادههای دوره حسابداری فعلی را با دوره حسابداری قبلی با هم مقایسه کنیم.
کمک به بودجهبندی و برنامهریزی برای پروژههای آتی
نرمافزار مالی و حسابداری مناسب و کامل به مدیران کمک میکند تا بودجههای خود را به درستی ببندند و برای برنامههای آینده برنامهریزی مناسبی داشته باشند.
روند یک تجارت خوب بر اساس دادههای حسابداری قبلی برآورد میشود تا بتواند برای آینده متناسب با اطلاعات قبلی برنامه مشخص داشته باشد.
سایر اطلاعات
نرم افزار حسابداری و مالی جامع در یک شرکت میتواند برای دریافت اطلاعات و گزارشهای کمی و کیفی در زمانهای مختلف به شرکتها کمک و متناسب با دادههایی که دریافت میکنند گزارشهای مختلفی به شرکتها ارائه کنند.
چه نرم افزار حسابداری مناسب شغل شماست؟
صاحبان مشاغل به راحتی میتوانند از نرمافزار حسابداری مناسب با شغل خودشان استفاده کنند و مدیریت مالی کسب و کار خود را در دست بگیرند.
تنوع نرمافزارهای حسابداری به اندازه و نوع کسب و کار شما ارتباط مستقیم دارد.
در ایران به دلیل آگاه نبودن صاحبان مشاغل از حسابداری، نرمافزارهای مالی را به سوی هوشمندسازی هدایت میکنند تا صاحبان مشاغل بتوانند به سادگی بخش حسابداری خود را مدیریت یا از عملکرد حسابداران خود آگاهی داشته باشند.
نرم افزار حسابداری مناسب شغل خود را شناسایی کنید
در نرمافزارهای مالی رایج در بازار معمولاً پس از ثبت یک رویداد مالی مانند فروش، تمامیعملیات مربوط به آن از جمله کاهش موجودی انبار، افزایش حساب بدهکاران یا صندوق و بانک، افزایش فروش، سود حاصل از فروش، گزارشهای حسابداری و مدیریتی مانند دفاتر روزنامه و کل و معین و غیره به صورت اتوماتیک ثبت خواهد شد.
نرمافزار حسابداری مناسب شغل خود را شناسایی کرده یا درباره آن مشورت کنید.
برخی از بستههای نرمافزاری حسابداری برای صنعت و حرفهای خاص طراحی شدهاند.
از این قبیل نرمافزارها میتوان نرمافزارهای تولیدی، شرکتی، فروشگاهی، بازرگانی و… را نام برد.
با اینکه نرمافزارهای عمومی معمولاً مقرون به صرفهتر هستند، اما نرمافزاری که متناسب با شغل شما باشد، امور را برای شما بسیار آسانتر میسازد.
در پایان این مطلب که اهمیت نرم افزار حسابداری را در کسب و کارها مشخص میکند
یک نرم افزار حسابداری جامع را معرفی خواهیم کرد:
معرفی نرم افزار حسابداری پیشرو