پلکان رشد کسب و کار شما
مراحل رشد کسب و کار : هرکارفرمایی دغدغه رشد کسب و کارش را دارد و می خواهد بداند که چگونه می تواند کسب و کارش را رشد بدهد و به موفقیت برساند. اگر شما هم کسب وکار خودتان را دارید ، آیا می دانید مراحل رشد کسب و کار چیست؟ با مطالعه این مقاله ، با پلکان رشد کسب و کارتان آشنا می شوید و پا بر اولین پله بگذارید.
جفری کری، از بزگترین نظریه پردازان بازاریابی، اعتقاد دارد، مراحل رشد کسب و کار، به رشد بدن شباهت دارد. یعنی همانگونه که بدن به مرور رشد می کند و تکامل می یابد، کسب و کارها نیز رشد می کنند و به سوی تکامل حرکت می کنند.
مرکز توسعه کسب و کار نیماد با تدوین برنامه هدفمند و استراتژی منظم ، در هر یک از مراحل و اجرای عالی آن ، نتیجه هایی شگفت برایتان به ارمغان می آورد و کسب و کارتان را چند پله بالا می برد. همین ابتدای مقاله بگوییم دنبال راهکارهای آسانسوری نباشید ، صبوری و تداوم، مهمترین رمز موفقیت است.
1: ایده پردازی ، توسعه یا پر ریسک ترین مرحله رشد
اولین مرحله رشد کسب و کار : ایده پردازی یا توسعه کسب و کار است که عده ای آن را دارای بالاترین ریسک ممکن می دانند.
کسب و کار نوزاد شما ، به مراقبت بسیار نیاز دارد. هنگامی که جرقه ابتدایی کسب و کار در ذهنتان زده می شود ، پا به مرحله ابتدایی گذاشته اید. خوب می دانید اجرایی کردن ایده ابتدایی چه حجم بزرگ انرژی ای نیاز دارد . متاسفانه تنها 80 درصد از کسب وکارهایی که به تازگی راه اندازی شده اند ، دوام می آورند و به حیات خود ادامه می دهند. مهم است که برنامه ای بلند مدت برای کسب و کارتان داشته باشید و اهداف اصلی کسب و کار را تدوین کنید. حالا براساس اهدافی که دارید ، اقدامات کوچک وبزرگی را ترتیب دهید.
به احتمال زیاد در این مرحله هیجان و لذت زیادی را تجربه خواهید که بسیار عالی است ، اما نگذارید این هیجانات چشم شما بر حقایق و سختی های کار ببندد ، برنامه ریزی صحیح در ابتدای کار ، ناجی کسب و کارتان خواهد شد و شانس موفقیت شما را چندین برابر می کند.
شاید شما هم این عبارت معروف را شنیده اید که « یک فیل را چگونه می توان خورد ؟ بله لقمه لقمه» ، اولین لقمه رشد کسب و کارتان را در دست بگیرید و سعی کنید هر لقمه یا قدم را به درستی بردارید. برای خوردن فیل باید استراتژی داشت و برای هر لقمه برنامه ریزی کرد.
مسیر سخت است اما « مسیر بودن» یعنی می توان آن را طی کرد. مهمترین سوالی که باید در این مرحله از خود بپرسید این است : « آیا کسب و کار من نیاز مهمی را برطرف می کند ؟ » یا به عبارت دیگر : آیا مخاطب از طرح من استقبال خواهد کرد.
2: راه اندازی ، ایده شما شکل حقیقی پیدا می کند.
حالا باید برای روح کسب و کارتان، کالبد پیدا کنید. اینکه ایده شما ، از ذهنتان بیرون بیاید و شکل حقیقی پیدا کند ، بسیار هیجان انگیز جالب است. نوزاد شما ، به مرحله کودکی پا می گذارد، این مرحله کسب و کار ، زمانی است که اولین برنامه های خود را اجرایی می کنید ، در این مرحله شرکت یا کسب و کار نوپای شما به مراقبت خاص نیاز دارد. احتمال زیاد هنوز همکاران زیادی ندارید و خودتان باید اکثر وظایف را به عهده بگیرید. این مرحله به نوعی مرحله بقا است و با صبر درخت تلختان میوه خواهد داد.
در این راه چالش های متعددی را پشت سر خواهید گذاشت ؛ به طور مثال : باید مدیریت مالی خوبی داشته باشید ، هم بتوانید منابع مالی جذب کنید و سرمایه گذارها را متقاعد کنید که بر کسب و کار شما سرمایه گذاری کنند. شاید مجبور به گرفتن وام یا قرض نیز شوید ، در اینجا مبحث مدیریت مالی بسیار اهمیت خواهد داشت که برنامه ریزی بلند مدت ، پرداخت وام یا قرض را نیز داده باشید.
این مرحله مرحله هزینه کردن است و چه بسا اصلا سود هم نکنید ، اما به خاطر داشته باشید که بقا در این مرحله همان سود نخستین است. رستم نیز قدم به قدم هفت خوان را طی کرد ، خوان اول ، سخت ترین غول را دارید ، با صبور و برنامه شکتش دهید.
در این مرحله چالش دیگری مانند جذب نیروی انسانی نیز خواهید داشت، نیروی متخصص و کارآمد می تواند کسب و کارتان را جهش دهد و علاوه بر اینکه حقوق خود را به دست می آورد ، به شرکت شما نیز سود خواهد داد ، استفاده از مشاوران می تواند در این مرحله ، راه گشا باشد ، از تجربه های ناب دیگر مدیران و کارفرمایان نیز غافل نشوید.
فراموش نکنید که نیروی خوش فکر و مسئولیت پذیر ، کسب و کار شما را ، کسب و کار خود می داند و به عبارتی با شما هدف مشترک رشد کسب و کار را دارد ، پس میخ این مرحله را محکم بکوبید و بهترین همکاران را انتخاب کنید.
3: گذر از راه اندازی یا رشد اولیه
تا اینجا با مراحل ابتدایی رشد آشنا شدید ، وقتی از مرحله بقا گذر می کنید ، کسب و کارتان تا حدی رشد می کند و به سودهای ابتدایی دست می یابد. حفظ این مرحله نیز برای هر کسب و کار ، ضروری است.
در این مرحله مشتریانی هرچند اندکی کسب کرده اید که باید آنها حفظ کنید و مشتری ثابت شما شوند، مشتری مداری در این مرحله حائز اهمیت است.
اگر می خواهید در این مرحله شکست نخورید و کسب و کارتان منحل نشود ، برنامه ریزی مرحله اول را بازنگری و بر اساس وضعیت موجود به روز نمایید.
می توانید وظایف و مسئولیت ها را نیز در این مرحله بازنگری کنید و برای رشد کسب و کارتان، مسئولیت های جدید را تدوین نمایید.
4: بلوغ کسب و کار
پس از عبور از مرحله رشد ابتدایی که همان کودکی کسب و کارتان است، به مرحله تثبیت رسیده اید. در این مرحله ، مشتری های ثابتی دارید و مشتری های جدیدی نیز به دست می آورید.
در این مرحله شما وارد فضای رقابتی نیز شده اید و باید برای پیروزی در این رقابت برنامه هایتان را پیاده کنید. البته هر کسب و کار در مرحله به نسخه خاص نیاز دارد. با توجه به فرصت ها و تهدیدهای موجود ، شما باید نسخه خاصی برای رشد کسب و کارتان بپیچید.
در این مرحله فرصت های جدید را دست کم نگیرید، مرحله بلوغ به گسترش کسب و کارتان می انجامد. می توانید میوه ها را بچینید و به فکر درخت ها و ثمر بیشتر نیز باشید.
در این مرحله از نیروی انسانی نیز غافل نشوید. از همکارانتان حمایت کنید تا انگیزه آنها برای رشد کسب و کار شما از بین نروید.
در مرحله بلوغ کسب و کار راکد نباشید و به سوی پویایی حرکت کنید. این مرحله ممکن است سخت ترین لقمه ها را داشته باشد.
خلاقیت می تواند شما را از ایستایی در این مرحله نجات دهد. ممکن است ، صعود تازه ای را در این مرحله تجربه نکنید، اما تثبیت موفقیت های قبلی ضروری است.
می توانید در این زمان از مشاوره های با تجربه نیز استفاده کنید. اگر می خواهید رشد کسب و کارتان صعودی باشد با کلیک بر کلمه رشد ، از خدمات مشاوران عالی استفاده کنید و از ایستایی عبور نمایید.
در دنیای پیچیده کسب و کارها ، مشورت با حرفه ای ها می تواند برگ برنده شما باشد. نیماد به شما کمک می کند تا استراتژی ها جدید تدوین کنید و با مدیریت حرفه ای کسب و کارتان همواره در حال رشد باشد.
خلاصه مطالب: در این مقاله با مراحل رشد کسب و کار آشنا شدید ، چهار مرحله رشد : ایده پردازی ، راه اندازی ، رشد اولیه و بلوغ را با هم مرور کردیم. فراموش نکنید که هر کسب و کار ممکن است در هر مرحله با چالش ها یا دستاوردهای متفاوتی روبرو شود ، آموزش و انعطاف پذیری می تواند شما را به اوج برساند و همواره عملکرد صعودی داشته باشد. صبر و استمرار را فراموش نکنید.