در این مقاله، لیستی از 5 کارآفرین موفق را گردآوری کرده ایم تا از زندگی و شکستها و موفقیتهای آنان بیاموزیم. کارآفرینانی که با مهارت، خلاقیت و فداکاری خود جهانی که در آن زندگی میکنیم را تغییر داده اند. افرادی که اکثرا هیچ مشاور و مربی نداشتند و سعی کردند با تکیه بر خود و درس گرفتن از اشتباهات خود موفق شوند. زندگینامه آنها به ما نشان میدهد که کارآفرین شدن هیچ چیز به جز ذهن خلاق نمیخواهد.
1. اندرو کارنگی
اندرو کارنگی تحصیلات رسمی نداشت، از مدرسه اخراج شده بود و حتی هیچ تجربه خاصی در زمینه راه اندازی یک کسب و کار در خود نمیدید. وی ابتدا در یک کارخانه پنبه ریسی و سپس به عنوان یک پیام رسان تلگراف مشغول کار شد. اما کم کم خواندن و نوشت را آموخت و موقعیتهای شغلی بهتری کسب کرد. به تدریج به یک مدیر تجاری تبدیل شد و سپس توانست صنعت فولاد را در آمریکا تاسیس کند. از همان زمان جز ثروتمندترین افراد آمریکا شد و همچنین
اما با این حال خودش شروع به یادگیری خواندن و نوشتن کرد. پس از آن کم کم موقعیتهای شغلی بهتری را پیدا و روز به روز پیشرفت داشت . او به تدریج تبدیل به یک مدیر تجاری شد و توانست صنعت فولاد را در ایالات متحده تاسیس نماید . از این زمان به بعد جزء ثروتمند ترین مردم آمریکا و یک خیر بزرگ به حساب میآمد.
2. جان پل دجوریا
وی یکی از بنیانگذاران مطرح شرکت جان پل میشل سیستمز است که یکی از مشهورترین شرکتهای تولید محصولات بهداشتی و مراقبت از مو به حساب میآید و سالانه حدود 900 میلیون دلار درآمد دارد. دجوریا توانست در طی 20 سال از یک بی خانمان، به یک میلیاردر تبدیل شود و همچنین جوایز بسیاری در در راه کمک به خیریه ها و سرمایه گذاری روی ایده های نوین دریافت کند.
دجوریا یک مولتی میلیاردر فروتن و متواضع است که برای اولین بار به عنوان یک پیک روزنامه، راننده کامیون و حتی یک سرایدار کار کرده است. اما پس از آغاز کار در صنعت مراقبت از مو و دیدار با میچل کسب و کار خود را به صورت شریکی با وامی 700 دلاری آغاز کردند. زندگی وی از همین زمان دگرگون شد.
3. کولونل هارلند ساندرز
کولونل هارلند ساندرز، بنیانگذار برند KFC، برند آشنای صنعت غذایی میباشد. رستوران کلنل ساندرز خیلی زود شهرت گرفت تا آنجا که در سال ۱۹۳۶ فرماندار ایالت به ساندرز لقب کلنل را داد و وی از آن پس با نام سرهنگ ساندرز شناخته شد. وی یک سال بعد یک متل بسیار شیک و مجلل هم در کنار رستورانش بنا کرد.
ساندرز هم مانند دیگر کارآفرینان گفته شده، شغلهای متفاوتی در طی سالهای جوانی خود تجربه کرد.شغلهایی مثل کشاورزی، آتش نشانی راه آهن، فروشندگی بیمه و سهام دار یک شرکت قایق موتوری و هدایت خط درون شهری را امتحان کرده است. حتی چندین کار تجاری دیگر را نیز داشته است اما شاهکار او در ۶۲ سالگی اتفاق میافتد. زمانی که دستوری جادویی پیدا میکند و برند KFC را تاسیس میکند. وی سهام شرکت خود را در سال 1964 به قیمت 2 میلیون دلار میفروشد.
4. جان کوم
واتس اپ را که میشناسید؟ سازنده این اپلیکیشن جهانی جان کوم است. وی هیچ گونه تحصیلات رسمی نداشته است اما به صورت خودآموز اصول اولیه کامپیوتر را آموخت و زمانی که تنها 18 ساله بود توسط شرکت یاهو کشف شد. وی در آن سن شغل خود را به عنوان یک مهندس زیرساخت در اوکراین آغاز کرد و بعدها به کالیفرنیا مهاجرت کرد. نزدیک شدن او به سیلیکون ولی (منطقهای در آمریکا که بیشتر شرکتهای پیشتاز در تکنولوژی در آن قرار دارد) باعث شد جان کوم انگیزه بیشتری برای ساختن یک اپلیکیشن شخصی پیدا کند و کمی بعد، این اپلیکیشن بسیار مورد استقبال و توجه قرار گرفت و در سال 2014 به اوج محبوبیت خود رسید. اینجا بود که وی توانست این اپ را به قیمت 19 میلیون دلار به فروش برساند.
با هم دیدیم که تمامی این کارآفرینان مفهوم جدیدی از کسب و کار را تعریف کردهاند . برخی از آنها کارهای بسیاری را قبل از موفق شدن امتحان کرده بودند و برخی از آن ها هیچ تحصیلات رسمی را نداشتند . پس نتیجه میگیریم برای موفق شدن نیازی به داشتن مدارک متعدد و یا امکانات رفاهی ندارید بلکه تنها چیزی که نیاز دارید این است که صبور باشید . امیدواریم این مطلب به شما کمک کند تا بتوانید ایده های جدیدتان را کشف کنید.
5. لارنس پیج (Lawrence Page)
لارنس پیج که یک مهندس نرمافزار آمریکایی است، با سرگئی برین (Sergey Brin)، شریک خود شرکت گوگل (Google) را در سال 1998 تاسیس کردند و در طول یک دهه به ثروتمندترین افراد جهان تبدیل شدند. وی از یک محقق در حالی به یک کارآفرین برتر تبدیل شد که دوره دکترا را در دانشگاه استنفورد میگذراند. از رموز موفقیت لارنس پیج میتوان به سختکوشی، تعهد و دیدگاه آزاد که در کسب و کار بسیار مهم هستند اشاره کرد. وی همچنین مخترع سیستم رتبه بندی صفحات گوگل نیز میباشد و امروزه تمرکز خود را روی تحقیق در مورد انرژیهای تجدید پذیر معطوف کرده است. در حال حاضر او با دارایی تقریبی 62 میلیارد ریال یکی از بزرگترین خیرین جهان نیز میباشد.