لوگو نیماد
جستجو
ورود / عضویت

7 مورد از مهارت های نرم برای دستیابی به رشد شغلی‌ای که می‌خواهید

این مطلب را به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

آیا شخص یا اشخاصی در شرکت شما وجود دارد که به نظر می رسد همه می خواهند با آنها کار کنند؟ شاید آنها همیشه دچار طوفان فکری شوند، یا شاید رهبران تیم شما با آنها مشورت می‌کنند، یا شاید به نظر می رسد که همه افراد تیم شما واقعاً آنها را دوست دارند. شاید به این دلیل است که آنها دلچسب‌ ترین افراد در جهان هستند، شاید هم مهارت های نرم آنان تقویت شده است.

مهارت های نرم دقیقاً چیست؟ چرا برای رشد شغلی شما بسیار مهم هستند؟ برای پاسخ به این سوالات به خواندن این مقاله ادامه دهید.

مهارت های نرم چیست؟

مهارت های نرم ترکیبی از مهارت های فردی، مهارت های اجتماعی، مهارت های ارتباطی، هوش هیجانی و ویژگی های شخصیتی است که به کمک آنها می توانید با دیگران به راحتی کنار بیایید و به صورت هماهنگ کار کنید. مهارت‌های نرم بیشتر مشابه احساسات و بینش افراد هستند و در موفقیت در تمام زمینه‌های شغلی مؤثر اند؛ زیرا تمامی افراد در تمامی مشاغل به نحوی با دیگران در ارتباط هستند.

مهارت های نرم را می توان آموخت، اما یادگیری و آموزش آنها به آسانی مهارت های سخت نیست. منظور از مهارت های سخت همان ویژگی ها و مهارت های خاصی است که می توان برای موفقیت در یک کار به روشنی تعریف کرد، اندازه گیری کرد و آموزش داد. مهارت های سخت را می توان کمی و پیشرفته دانست. معمولا در مصاحبه‌های شغلی بیشتر در مورد مهارت‌های سخت از شما پرسیده می‌شود. در بعضی از شرکت‌ها حتی برای اثبات مهارت‌های سختتان مجبورید در یک آزمون مهارت شرکت کنید.

برای مثال برنامه نویسی یک نوع مهارت سخت است که می توان با آموزش آن را یاد گرفت. اما وقتی صحبت از مهارت های نرم می شود، برای مثال یادگیری مواردی مثل گپ زنی، همدلی، انتقاد پذیری، کنترل زمان و انعطاف پذیری به همین سادگیا نیست.

منظور این نیست که مهارت های نرم ارزش سرمایه گذاری و تمرین را ندارند، بلکه شما نیاز به مهارت سخت برای به دست آوردن یک شغل و همچنین مهارت های نرم برای ماندن و پیشرفت در آن را دارید. بنابراین ما در اینجا لیستی از مهارتهای مهم و حیاتی برای موفقیت در زندگی شغلی‌تان و تقویت آن را جمع آوری کرده ایم.

لیست مهارت های نرم برای موفقیت شغلی

1) هوش هیجانی

از هوش هیجانی اغلب به عنوان توانایی شناخت و مدیریت احساسات خود و دیگران یاد می شود که پنج عنصر اصلی تشکیل شده است :

  1. خودآگاهی
  2. خودتنظیمی
  3. انگیزه
  4. همدلی
  5. مهارت اجتماعی

می توانید اطلاعات بیشتری در مورد ویژگی های هوش هیجانی در این پست وبلاگ  بخوانید، اما در زمینه محل کار، هوش هیجانی به چند توانایی اصلی تبدیل می شود:

  • آیا می توانید احساسات و واکنش های خود را در محیط کار تشخیص داده و تنظیم کنید؟
  • آیا می توانید با افراد دیگر روابط دوستانه و مثبت برقرار کنید؟
  • آیا می توانید با دیگران همدلی کنید؟
  • آیا می توانید بازخورد سازنده و موثر بگیرید و دریافت کنید؟

هوش هیجانی شاید اصلی ترین مهارت برای رشد و موفقیت شغلی به نظر نرسد، اما در بعضی موارد از اهمیت بالایی برخوردار است. در یک بررسی روی کارمندان جدیدی که در 18 ماه اول کار انتظارات را برآورده نکرده بودند، مشخص شد 23٪ به دلیل هوش هیجانی پایین شکست خورده بودند. (برای ارزیابی هوش هیجانی خود و شناسایی نقاطی که می توانید در آن پیشرفت کنید، این تست را انجام دهید )

2) نگرش بازیکن تیم

توانایی بازی کردن با دیگران یکی از مهارت های نرم است که شما از اولین روز مهد کودک بدون آنکه بدانید روی آن کار کرده اید. شاید هنگامی که بر سر لوگوهای بازی جنگ داشتید یا درحال فهمیدن قوانین یک بازی جدید بودید این را نمی‌دانستید، اما در واقع شما در حال آماده شدن برای یک عمر همکاری در محل کارتان بودید..

خواه یک کارمند عادی باشید یا مدیر یک مجموعه، باید در جلسات، طوفان های فکری و پروژه های مختلف شرکت‌تان با افراد دیگر همکاری کنید. داشتن یک نگرش مثبت و قابل انجام هنگام کار، برگزاری یک جلسه موثر و جامع، پذیرش ایده های جدید، و توانایی همکاری محترمانه با افراد همه از مهارت های ضروری برای رشد شغلی شماست.

راستی راهنمای ما برای اداره بهتر جلسات را در اینجا بخوانید.

3) طرز فکر رشد

در هر شغلی و هر نقشی که دارید، ممکن است با موانع و موقعیت هایی مواجه شوید ک نا امیدتان کند. یکی از مهارت های نرم که برای توانایی استوار ماندن شما در این مواقع حیاتی است، داشتن یک ذهنیت رشد است.

فردی با ذهنیت رشد، نرسیدن به هدف سه ماهه اش را فرصتی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف خود برای مواجهه با هدف سه ماهه بعدی می‌داند. و شخصی با ذهنیت ثابت ممکن است با خود بگوید “من در فلان کار مهارت ندارم” و اجازه دهد این چشم انداز منفی، بدون هیچ باوری به توانایی اش در بهبود و پیشرفت، بر موفقیت سه ماهه بعدی اش نیز تاثیر منفی بگذارد.

4) انتقاد پذیر بودن

این مورد مربوط به هوش هیجانی است؛ هنگامی که صحبت از محل کار می شود، انتقاد پذیری و توانایی شنیدن بودن و توانایی دریافت بازخورد ها برای موفقیت در یک کار، به ویژه یک شغل جدید، بسیار مهم است.

بازخورد سازنده به شما کمک می کند بهترین کاری را که می توانید انجام دهید ولی اگر آن را به خودتان بگیرید و یا واکنش دفاعی نشان دهید، قادر به شنیدن بازخورد و انطباق آن با استراتژی فعلی خود نیستید.

نکته مهم در شنیدن یا گفتن بازخورد این است که از باید از در مهربانی وارد شوید: شما بازخوردی را به این علت که شخص گوینده از شما متنفر است دریافت نمیکنید، بلکه به این دلیل است که او می‌خواهد شما بهترین خودتان باشید.

اگر هنوز با بازخورد گرفتن راحت نیستید، آن را بخشی از لیست کارهای روزانه خود قرار دهید. از افراد بیشتری که با آنها کار می کنید، بازخورد بخواهید تا مهارت های خود را تکمیل کرده انتقاد پذیری خود را بالا ببرید.

5) انعطاف پذیری

مهم نیست که چه نقشی دارید و در چه زمینه ای فعالیت می‌کنید، توانایی سازگاری شما با تغییرات، و نگرش مثبت در مورد تغییر برای رشد حرفه ای موفق بسیار مهم است.

هیچ کس آدم غرغرو را دوست ندارد. نه تنها پذیرش تغییر به عنوان یک واقعیت در دنیای کسب و کار که به طور مداوم در حال تغییر است، مهم می باشد، بلکه فرصتیست برای آزمایش استراتژی های جدید برای پیشرفت در محیط های تغییر پذیر

اگر با تغییرات مکرر، چه در تیم خود و چه در شرکت خود احساس راحتی نمی کنید، احساسات و واکنش های خود را به جای اینکه بلافاصله آنها را ابراز کنید بنویسید. با بیان اینکه شما چه احساسی دارید و چرا یک احساس خاصی را دارید، می توانید نگرانی های موجه را از شکایت هایی که ممکن است، بهتر باشد با تیم خود در میان نگذارید تشخیص دهید.

6) گوش دادن فعال

احتمالاً می توانید بین زمانی که کسی کلمات شما را می شنود و وقتی که او به طور جدی به صحبت های شما گوش می دهد تفاوت احساس کنید. اگر کسی هنگام حضور در جلسه ی شما در حال تایپ کردن باشد، یا حالت نشستنش نشان از بی حوصلگی او بدهد، به احتمال زیاد سخنان شما را نمی‌شنود.

در همین حال، شنوندگان فعال به جلسات توجه زیادی دارند، سوالات یا پاسخهای شفاف ارائه می دهند و در بحثهای بعدی به یادداشت ها مراجعه می کنند. آنها نیازی به تکرار موارد ندارند چیزهایی ندارند چرا که در همان دفعه اول خوب شنیده اند؛ و همین امر باعث می شود که شنوندگان فعال نه تنها همکارانی محترم، بلکه کارمندان موثرتری نیز باشند.

اگر فکر می کنید می توانید مهارتهای گوش دادن فعال خود را بهبود ببخشید، خود را به چالش بکشید که در جلسات بعدی با گوشی خود ور نروید. در عوض کاملاً روی صحبت ها تمرکز کنید و در صورت لزوم یادداشت برداری کنید (که ثابت شده یادداشت برداری به تقویت حافظه نیز کمک می‌کند)

7) اخلاق کاری

شما نمی توانید بدون صرف وقت و تلاش برای رسیدن به اهداف، در یک نقش موفق شوید. رهبران شرکت و مدیران استخدام ها نیز به دنبال افرادی هستند که بدون اینکه از آنها خواسته شود، هر کاری که لازم باشد برای رسیدن به موفقیت انجام می دهند.

اگر می خواهید شغل جدیدی پیدا کنید یا ترفیع بگیرید، ضروری است که اخلاق کاری خود را پرورش دهید. بنابراین شکایت کردن را رها کنید و وقت اضافی ای که برای موفقیت نیاز دارید را به کارتان اختصاص دهید. یا اگر فکر می‌کنید برتری شغلی‌تان بسته به یادگیری مهارت ها یا ابزارهای جدید است، وقت خود را در خارج از ساعت کاری به یادگیری اختصاص دهید تا زمانتان در محل کار را تا حد ممکن موثرتر کنید.

آنچه همه این مهارت های نرم را به هم می بافد نگرش مثبت است. باور به اینکه در هر شرایط چالش برانگیزی، نتیجه ای مثبت نهفته است به شما کمک می کند که روز به روز شغلتان را هدایت کنید و این در حالیست که افراد دیگر واقعاً می خواهند با شما کار کنند. یادگیری این مهارت های نرم دشوارتر است، اما نتیجه نهایی چیزی بسیار بزرگ است. بنابراین مطمئن شوید که به بهبود مجموعه مهارت های نرم خود وقت و تلاش کافی را اختصاص می‌دهید.

منبع : HubSpot

به این مطلب امتیاز بدهید:

[kkstarratings]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره نیماد

جهت تماس، فرم زیر را تکمیل بفرمایید.

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

تماس با کارشناسان:     91012460-034