فروش بیشتر با سود کمتر یا فروش کمتر با سود بیشتر؟ کدام یک در این شرایط جواب میدهد؟
چرا گاهی اوقات باید به فروش بدون سود تکیه کنیم؟
شما برای فروش خود استراتژی تعیین کردهاید؟ شاید بزرگ ترین اشتباه فروشندگان همین مسئله باشد که ابزار حرفه ای تحلیل و فروش و یا حتی استراتژی ندارند. شاید عجیب باشد اگر به شما بگویم بهتر است گاهی با ضرر اندک بفروشید پس با ما همراه شوید تا یکی از استراتژیهای قدرتمند فروش را برای شما توضیح دهیم.
دو نوع فروش وجود دارد :
1. فروش بدون سود
2. فروش سودآور
مسئلهای که کمتر کسی میداند این است که سود اصلی در فروش بدون سود است. یعنی شما زمانی بالاترین سود را به دست میآورید که تمرکزتان را بر فروش محصولات بدون سود بگذارید.
اکثرا در سایت مدرسهای مطرح دنیا یک پیشنهاد جالب وجود دارد : کتابم را از من رایگان بخرید و تنها پول پست آن را بدهید.
برای مثال قیمت کتاب 20 دلار است اما هزینه پست آن نهایتا 5 دلار میشود که مشتری آن را یک فرصت طلایی میداند تا کتاب را با هزینه ناچیز بخرد. کسانی که در صنعت آموزش هستند، میدانند فروشهای بدون سود یا با سود اندک پایه یک کسب و کار آموزشی هستند. با این کار، مدرس محصول خود را رد نشدنی میکند.
باید کاری کنید تا افرادی که شما را نمیشناسند به شما اعتماد کنند و آنگاه هر محصولی را هر چقدر گران از شما خواهند خرید. پس مطمئن باشید ضرری که در فروش محصول بدون سود کرده اید چندصد برابر به شما باز میگردد.
یک محصول رد نشدنی و فروش بدون سود خلا اعتماد مشتریان را پر میکند.
فروش بدون سود چه هدفی را دنبال میکنند؟
1. خرید خریدار جدید
قصد هزینه کردن برای تبلیغات را دارید؟ ما راهی بهتر به شما پیشنهاد میکنیم و آن فروش بدون سود یا حتی با ضرر اندک است. تصور کنید برای فروش هر یک محصول شما 1000 تومان ضرر میکنید، اما یک مشتری جدید که شما را نمیشناخته را به خود جذب کرده اید و حتی آمادگی این را در فرد ایجاد کرده اید که در آینده پول بیشتری برای خرید محصولات بیشتر به شما بدهد. در واقع شما ضرر نکرده اید بلکه با سود کمتر برای خود مشتری خریده اید.
از آن گذشته با گرفتن اطلاعات تماس مشتری میتوانید او را وارد چرخه بازاریابی خود کنید و در آینده اطلاعات و پیشنهادات ارزشمندتری به او بدهید.
2. خرید اعتماد
منطقی است افرادی که ما را نمیشناسند به ما هم اعتماد نمیکنند. شاید به راحتی از ما فقط یک کتاب بخرند اما اگر اعتمادشان را جلب کنیم، حاضر به خرید دورههای میلیونی هم خواهند شد.
3. بیدار کردن مشتریان خواب رفته
مشتریان زیادی دارید که بیش از 6 ماه است از شما خرید نکرده اند؟ به اطلاعات آنها در سی آر ام، برنامه حسابداری یا فاکتورهای دستی خود مراجعه کنید و به آنها پیشنهادهای عالی بدهید. مثلا قیمتی غیرقابل باور روی کتاب خود بگذارید و به آنها بگویید که میتوانند کتاب را با این قیمت خریداری کنند تا به این ترتیب آنها را علاقه مند و هیجان زده کنید تا دوباره به سایت شما سر بزنند و به چرخه بازاریابی شما بازگردند.
4. هیجان زده کردن مشتری
گاهی میتوان به مشتری با هزینهای که خودش پرداخت کرده هدیه داد به این صورت که شما محصولی را با احتساب درصد سود خود میفروشید و بعد به اندازه همان مبلغ سود به مشتری یک هدیه در کنار محصول خود میدهید. این کار منجر به خرید محصولات گران تر و اصلی تر هم هم میشود که در نهایت به سود شما میانجامد.
فروش کمتر با سود بیشتر یا برعکس؟
بیشتر مشاغل در شهرهای بزرگ با سود زیاد کار میکنند. اما سوال اینجاست که ِآیا تقاضایی برای محصولی که قرار است گران فروخته شود وجود دارد یا خیر. محصوی که قرار است گران فروخته میشود، محصولی خاص و ویژه است و مدت زمان زیادی برای فروش آن لازم است و گردش مالی پایین برای فروشنده ایجاد میکند. از آن گذشته، در این دوران رکود اقتضادی فروشنده ناچار است قیمتها را در هر فصل تغییر دهد و این موجب بیعتمادی مشتریان میشود.
از آن گذشته، امروزه با توجه به پیچیده شدن فرآیند فروش، استراتژی فروش بیشتر با سود کمتر اگر بدون بازاریابی باشد نتیجه کاملا عکس میدهد و منجر به فروش کمتر و سود کمتر میشود. لازم است تا با بازرایبی درست، برای محصولتان ارزش گذاری کنید و سپس به دنبال فروش بیشتر با قیمت گذاری کمتر بروید.