لوگو نیماد
جستجو
ورود / عضویت

سیر تا پیاز ریزش مشتری و 7 نکته برای جلوگیری از آن

این مطلب را به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

اگر با مشکل ریزش مشتریانتان روبه‌رو هستید، شما تنها نیستید! طبق گزارش HubSpot در سال 2018، 61٪ از پاسخ دهندگان از “ایجاد ترافیک و سرنخ” به عنوان چالش شماره یک بازاریابی خود یاد کرده اند، و این اولویت اصلی در سه سال گذشته ثابت مانده است.

بر اساس تحقیقات، افزایش 5 درصدی حفظ مشتری می تواند نرخ سودهی را 25٪ الی 95٪ بالا ببرد.

در ادامه‌ی این مقاله، چند راهکار برای کاهش ریزش مشتریان را با هم بررسی خواهیم کرد. اما ابتدا، با چند اصطلاح و تعارف کاربردی برای درک بیشتر شما، شروع می‌کنیم.

ریزش مشتری چیست؟

به درصدی از مشتریانی گفته می شود که در یک بازه زمانی مشخص، دیگر از محصول یا خدمات شرکت شما استفاده نکرده اند. 

نرخ ریزش مشتری چگونه محاسبه می‌شود؟

به طور معمول با تقسیم مشتریان از دست رفته بر تعداد مشتریان اولیه در یک بازه زمانی مشخص (مثلا 3ماه) نرخ ریزش مشخص می‌شود.

ریزش یا رویگردانی مشتری به نرخ مشتریانی گفته می‌شود که از شما محصول یا خدماتی خریداری و سپس رابطه‌شان با کسب و کار شما تمام شده است و دیگر درآمدی برای شما ندارند.

برای مثال، شما در ابتدای بازه، با 500 مشتری شروع کرده اید و 25 نفر را از دست داده اید، بنابراین نرخ ریزش شما 5% بوده است.

در بیشتر موارد ، این عدد به صورت درصدی ذکر می شود، اما پیشنهاد می‌شود که شماره را به گونه ای بیان کنید که بیشترین معنا را برای کسب و کار شما داشته باشد.

از موارد زیر می‌توان به عنوان روشهای جایگزین برای نشان دادن ریزش مشتری استفاده کرد:

  • تعداد مشتریان از دست رفته
  • درصد مشتریان از دست رفته
  • ارزش درآمد مکرر ماهانه (MRR) از دست رفته
  • درصد درآمد مکرر از دست رفته

دلایل ریزش مشتری

دلایل ریزش مشتری می تواند شخصی و برای هر مشتری منحصر به فرد باشد، اما معمولاً در چند دسته معمول قرار می گیرند:

قیمت

قیمت، یک اعتراض مشترک برای فروشندگان و مدیران موفقیت مشتری است. اگر مشتریان راه حل مقرون به صرفه تری برای مشکلشان پیدا کنند، ممکن است ریزش کنند. به همین دلیل است که ارزش گذاری و آموزش مشتری بسیار مهم است تا مشتریان احساس کنند خریدشان ارزش هزینه کردن را دارد.

متناسب با محصول / بازار

تناسب نامناسب محصول دلیلی رایج برای ریزش مشتریان است. اگر فروشندگان در تلاش برای رسیدن به سهمیه ماهانه خود باشند و انگیزه ای برای فروش به مشتریان مناسب نداشته باشند، نتیجه ای جز ریزش در مدت کوتاهی پس از خرید، هنگامی که مشتریان متوجه شدند که از طریق محصول شما نمی‌توانند به نتیجه دلخواه برسند، نخواهد داشت.

تجربه ی کاربر

اگر تجربه کاربر با نرم افزار یا سایت شما پر دردسر و دشوار باشد، احتمال اینکه کاربران به طور منظم از آن استفاده کنند و در آن بمانند و حرفه ای شوند بسیار کم است.

تجربه ی مشتری

سرانجام، اگر تجربه مشتری در ارتباط با سایر جنبه های برند شما برای مثال: محتوای بازاریابی، کانال های رسانه های اجتماعی، تیم پشتیبانی مشتری و مدیران اکانت ها مثبت نباشد، ممکن است ریزش کنند. مشتریان انتظار استقبال و ارزش گذاری، از شرکت‌ هایی که حمایت می‌کنند دارند؛ و اگر تجربیات مثبتی در تعامل با شرکت شما نداشته باشند، شما را رها می‌کنند.

انواع مختلفی از ریزش وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. حتی ممکن است از اینکه بدانید برخی از ریزش ها در واقع برای کسب و کار شما مفید است، تعجب کنید.

7 نوع ریزش مشتری

1.ریزش درآمد

ریزش درآمد اندکی با ریزش مشتری متفاوت است، اما مهم است که هنگام تجزیه و تحلیل این معیار آن را هم در نظر بگیریم. ریزش درآمد، میزان درآمدی است که در طی یک دوره مشخص از دست می رود. و لزوماً به معنای از دست دادن مشتریان نیست، بلکه به این معنی است که با همان میزان مشتری سابق، درآمد کمتری کسب می‌کنید.

ممکن است این امر، به آن علت باشد که مشتریان به خرید اشتراک یا نسخه ارزان تری از محصول شما روی آورند؛ و در حالی که هنوز با کسب و کار شما درگیر هستند، هزینه کمتری نسبت به قبل خرج می کنند. این معیاری است که تیم موفقیت مشتری شما باید به همان صورتی که مشتریان وفادارتان را نظارت می‌کنند، مد نظر داشته باشند.

2. مداخله رقبا

هر کسب و کاری رقبای خود را دارد و همیشه مشتریانی وجود دارند که شما را به خاطر شرکت دیگری ترک می کنند. ایده آل نیست، اما اتفاق می افتد و شما نمی‌توانید تمام وقت خود را صرف نگرانی برای این موارد کنید.

مهم آن است که روی علت اینکه چرا کسب و کار شما را رها کردند تمرکز کنید. آیا آنها مناسب کسب و کار شما نبودند؟ چه چیزی آن ها را فراری داده است؟

هنگامی که علت را فهمیدید، دیگر خواهید فهمید که می‌توانید روی کدام مشتریان سرمایه گذاری کنید و نگه‌شان دارید و کدام مشتریان به هر حال شما را ترک خواهند کرد.

3. آشناسازی ناموفق

برای برخی از کسب‌و‌کار ها، کاملا عادی است که مشتریان‌شان را در ابتدا سفر از دست بدهند. دلیل آن هم اینست که این شرکت ها عموما برنامه ای برای آشنا سازی و نحوه استفاده از محصولات یا خدماتشان به مشتری ارائه نمی‌دهند و نحوه کشف کارکرد آن را به عهده خود مشتری می‌گذارند تا هر طور که می‌تواند نیازهایش را با آن برآورده کند.

اگر در حال خرید برنج هستید، احتمالاً فقط به مجموعه ای از دستورالعمل های چاپ شده در کنار کیسه احتیاج دارید. اما، اگر هزاران دلار برای نرم افزاری که کسب و کارتان را اداره می کند پرداخت کنید، ممکن است انتظاراتتان از شرکت ارائه دهنده کمی بیشتر باشد. در این موارد، حتی ممکن است یک متخصص به کمک شما بیاید که می تواند نحوه استفاده از محصول و نحوه شخصی سازی آن را برای نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت به شما آموزش دهد.

4. ویژگی یا عملکرد مورد نظر

مشتریان عاشق تجربه شخصی سازی شده هستند؛ این بدان معناست که بیشترین انتظار از برند شما این است که ویژگی های جدید یا محصولاتی تولید کند که برای نیازهای آنها ایجاد شده اند. اگر طیف وسیعی از مشتریان با نیاز‌های متفاوت دارید، ممکن است برخی از آنها هنگامی که محصول یا ویژگی جدیدی که بی‌ربط به اهداف آنهاست ارائه می‎دهید، از شما نا امید شوند. اگرچه این محصول جدید ممکن است برای اکثر مخاطبان هدف شما عالی باش ، اما همیشه بخشی از مشتریان هستند که حس می‌کنند کسب و کار شما خلاف انتظار آنها پیش می‌رود.

این نوعی ریزش مشتری است که همیشه هم چیز بدی نیست. اگر برند شما در حال حرکت به سمت جدیدیمی‌باشد، باید هزینه آن را که ریزش تعدادی از مشتریانتان است نیز بپردازید. فقط مطمئن شوید که به طور فعال میزان ریزش مشتری خود را کنترل می‌کنید تا مطمئن شوید از آنچه انتظارش را داشتید، بالا تر نمی‌نرود.

5. بسته شدن شرکت

اگر کسب و کار B2B (تجارت به تجارت) هستید، ممکن است مشتریانی داشته باشید که از شرکتی بیرون آمده و یا به شرکت دیگری پیوسته اند. بیشتر اوقات، این موارد اجتناب ناپذیر اند و بخشی از کار در یک محیط B2B هستند. در اینجاست که استراتژی جذب مشتری شما اهمیت می یابد زیرا تعادل را در میزان ریزش مشتری ایجاد می کند.

6. ارزش های تجاری

مشابه مشتری “نامناسب”، برخی از افراد ممکن است با ارزش های برند شما همسو نباشند. به عنوان مثال، اگر شرکت شما به ارائه محصولات سازگار با محیط زیست مفتخر است، ممکن است با برخی از افراد روبرو شوید که برای این موضوع ارزشی قائل نیستند. درعوض، این مشتریان به قیمت پایین و تحویل سریع بیشتر از خریدن محصولات سبز اهمیت می‌دهند.

بنابراین، آیا شما تسلیم می‌شوید و مطابق در‌خواست این مشتریان عمل می‌کنید؟ یا سفت و سخت پای ارزش های برند خود می‌مانید؟

اگر تسلیم شوید، برای مدت کوتاهی می‌توانید این مشتریان را نگه دارید. مطمئناً، آنها در ابتدا خوشحال خواهند شد، اما چه اتفاقی می افتد بعد از اینکه یک رقیب جدید، زیر قیمت شما بفروشد و شما را مجبور کند از معیارهای محیط زیست دوستی خود فاصله بگیرید؟ آیا همچنان از ارزش هایی که در اصل باعث موفقیت برند‌تان شده دور می شوید؟

اگر بیش از حد ارزش‌های خود را مطابق با نیاز های مخاطبان اشتباهی قرار دهید ، برند شما در طولانی مدت آسیب خواهد دید. درعوض، از وفادارترین مشتریان خود بازخورد بگیرید، زیرا آنها دیدگاه مشترکی با ارزشهای برند شما دارند.

7. رشد ثابت

شرکت شما همراه با رشد کردن، تغییر می‌کند. مشتریان‌تان بیشتر می شوند، کارمندان بیشتری استخدام می کنید و می توانید محصولات و خدمات بیشتری را برای طیف گسترده تری از مشتریان ارائه دهید.

این نوع تغییر برای کسب و کار شما عالی است، اما گاهی اوقات می تواند به ریزش مشتری هم منجر شود. به عنوان مثال ، فرض کنید شما از آغاز یک کالای رایگان ارائه می‌دادید که اکنون فهمیدید در صورتی که کنار محصولات دیگر، بسته بندی شود، مشتریان مایل به پرداخت آن هستند. اگرچه این تغییر منجر به درآمد بیشتر خواهد شد، اما ممکن است مشتریانی را که فقط محصول رایگان را می خواستند از دست بدهید و حالا که آنها مجبور به پرداخت هزینه‌ی آن هستند، به شرکت دیگری رجوع میکنند.

این مثال دیگری از ریزش طبیعی مشتری است. بله، در ابتدا مشتریان خود را از دست می دهید، اما به مرور، مشتریان جدیدی را جایگزین می کنید که هزینه بیشتری برای محصول یا خدمات شما پرداخت می کنند.

با وجود اشکال و اندازه های مختلف ریزش مشتری، تشخیص اینکه کدام ریزش طبیعی است، کدام ریزش منفی است و چه چیزی اصلا ریزش نیست، دشوار است. برای اطمینان از اینکه شما با انواع مختلف ریزشی که در کسب و کارتان رخ می‌دهد آشنا هستید، و می‌توانید الگوی ریزش را شناسایی کنید، ادامه مطلب را بخوانید.

چگونه ریزش مشتری را تشخیص دهیم؟

معیارهای ریزش مشتری را ایجاد کنید.

اولین قدم برای شناسایی ریزش مشتری تعیین معنای ریزش برای شرکت شما است. بسته به مدل کسب و کار شما، ریزش برای شما ممکن است به این معنا باشد که مشتری اشتراکی را لغو کند، اپلیکیشن شما را حذف نصب کند یا پس از مدت زمان مشخصی برای خرید محصول باز نگردد.

ریزش مشتری برای شما هر چه که باشد، به مجموعه ای از معیارها برای نظارت بر مشتریانی که در معرض ترک شرکت شما هستند، نیاز خواهید داشت. به این ترتیب، می توانید معیارهای مشخصی را برای زمانی که فکر می کنید مشتری در معرض ریزش قرار دارد، تعیین کنید. هنگامی که مشتری زیر هر یک از این معیارها قرار گرفت، با آنها تماس بگیرید تا ببینید آیا کاری هست که بتوانید برای خوش‌حال تر کردنشان انجام دهید.

بازخورد مشتری را جمع کنید.

گاهی اوقات مشتریان مستقیماً به شما می گویند که ناراضی هستند. به عنوان مثال، اگر پس از یک مورد پشتیبانی و خدمات مشتری، نظرسنجی NPS را برای آنها ارسال کنید، مشتریان درباره تجربه خود با برند شما بازخورد کمی و کیفی می دهند. بنابراین می توانید به راحتی تشخیص دهید که کدام مشتری از برند شما ناراضی است و چرا این احساس را دارد.

اعلام حضور در تیم موفقیت مشتری.

به جای اینکه به انتظار بنشینید تا مشتریان به شما بگویند که چه احساسی دارند، می توانید تیم موفقیت مشتری خود را اعزام کنید تا در این مورد اطلاعاتی کسب کنند. وظیفه این تیم این است که اکانت‌های فردی را کنترل کنند و با کاربرانی که از محصول یا خدمات خود راضی نیستند ارتباط برقرار کند. به این ترتیب، هر مانعی برای مشتری، قبل از اینکه خود او با تیم پشتیبانی شما تماس بگیرد، برطرف می‌شود.

اکثر تیم های موفقیت مشتری به طور منظم مشتریان خود را چک می کنند. حتی اگر مشتریان مشکلی هم نداشته باشند، این جلسات اطلاعات به روزی را در مورد احساس کاربر ارائه می دهند. با اعتماد بیشتر در طول این مکالمات، همانطور که اعتماد مشتریان گسترش می‌یابد، احتمالاً نگرانی هایی را که ممکن است با کسب و کار شما داشته باشند ابراز می کنند.

خدمات مشتری پیشگیرانه را در اولویت قرار دهید.

خدمات پیشگیرانه مشتری بدین معناست که کسب‌و‌کار شما به طور فعال در تلاش برای شناسایی و حل مشکلات، قبل از تأثیر بر تجربه مشتری است. در طی این فرآیند، کشف نارضایتی‌هایی که ممکن است از آنها اطلاعی نداشته باشید معمول است. با رفع این نارضایتی‌ها، متوجه می‌شوید که چگونه بر معیارهای ریزش شما تأثیر می گذارند و اینکه آیا دلیل مهمی در ریزش مشتری هستند یا نه.

انجمن های اجتماعی و سایت های بازبینی شخص ثالث را کنترل کنید.

یکی دیگر از منابع مفیدی که می توانید از آن استفاده کنید ، انجمن های اجتماعی و همچنین سایت های بررسی شخص ثالث است. تالارهای گفتمان انجمن جایی است که مشتریان شما گرد هم می آیند تا درباره محصولات و خدمات شما صحبت کنند. اگر متوجه شدید که کاربران مرتباً از محصولات شما انتقاد می‌کنند، مشخص است که این افراد بیشتر از کاربرانی که نظر مثبت ارائه می‌دهند در معرض خطر ریزش قرار دارند.

بررسی های شخص ثالث نیز به همین صورت است. افرادی که به شرکت شما کمترین امتیاز را می دهند افرادی هستند که به احتمال زیاد کسب و کار شما را ترک می کنند. اگر می توانید، به این بررسی ها پاسخ دهید و ببینید که آیا می‌توانید از طریق یکی از کانال های پشتیبانی مشتری شرکت خود با او ارتباط برقرار کنید.

اکنون که می دانید ریزش مشتری برای شرکت شما به چه صورت است، بیایید درباره آنچه می توانید برای کاهش آن انجام دهید صحبت کنیم.

چگونه نرخ ریزش مشتری را کاهش دهیم

  1. به بهترین مشتریان خود متصل شوید.
  2. با برقراری ارتباط فعال باشید.
  3. برای مشتریان جدید خود نقشه راهی تعیین کنید.
  4. انگیزه بدهید.
  5. اغلب بازخورد بخواهید.
  6. اگر ریزش داشتید، آن را تحلیل کنید.
  7. اهل رقابت باشید.

1. به بهترین مشتریان خود متکی باشید.

برای بسیاری از کسب‌و‌کارها، حل مشکل ریزش به معنای شناسایی جمعیت مشتریانی است که احتمال کنسل کردن کردن‌شان زیاد است و تمرکز تلاش های خود را به نگه داشتن آنها اختصاص می‌دهند. در حالی که این استراتژی ناکارآمد و ناقص است.

به جای اختصاص زمان و منابع برای حفظ هر مشتری در آستانه ریزش، بهتر است توجه خود را به سودآورترین مشتریانی که در آستانه ریزش اند، معطوف کنید.

“اگر به مشتریانی که احتمال ریزش آنها زیاد است، انگیزه دهم ممکن است شرکت را ترک نکنند اما آیا برایم سودآور نیز خواهد بود؟ هدف باید بیشترین سوددهی باشد، نه صرفا کاهش نرخ ریزش

همانگونه که تلاش‌تان را بر سودآورترین مشتریان، متمرکز می‌کنید. پیشنهاد می‌شود احتمال پاسخ مشتری را هم به تماس تلفنی، ایمیل یا بسته تبلیغاتی مد نظر داشته باشید.

2. به طور فعال با مشتری در ارتباط باشید.

با برقراری ارتباط با مشتریان خود قبل از اینکه آنها به شما احتیاج داشته باشند، نشان می دهید که در کمک به آنها برای استفاده بیشتر از محصول یا خدمات، سرمایه گذاری کرده اید.

اما هر نوع ارتباطی هم نباید باشد. نوع پیام یا منبعی که برای آنها ارسال می کنید باید مستقیماً به استفاده از محصول یا خدمات آنها مرتبط باشد.

به عنوان مثال، اگر کسی برای محصول یا خدمات شما ثبت نام کند و متوجه شوید که از همه آنچه در دسترس او است استفاده نمی کند، می‌توانید با یک اشاره کوچک این موضوع را به او گوشزد کنید.

3. برای مشتریان جدید خود نقشه راه تعیین کنید.

شروع کار با یک محصول یا خدمات جدید می تواند طاقت فرسا باشد. و اگر مشتری نتواند بفهمد چگونه از محصول یا خدمات شما استفاده کند، به احتمال زیاد علاقه اش را از دست می‌دهد.

برای سهولت کار، تهیه نقشه راه برای راهنمایی مشتریان جدید درباره ویژگی ها، عملکرد و روند محصول یا خدمات مفید است. این روش مدیریت کنترل انتظارات مشتری را آسانتر می کند.

مشتریانی که به کمک کسب و کار شما، احساس کنند برای رسیدن به موفقیت توانمندتر شده اند، احتمال ریزش کمتری دارند. بنابراین، بسیار مهم است که شما مرتبا آنها را نظارت کرده و مراقب مشکلات و موانع‌شان باشید.

4-انگیزه دهید.

به مشتریان با ارائه چیزهای خاص، یک تخفیف، برنامه وفاداری و غیره دلیلی برای ماندن در کسب و کارتان بدهید. این تلاش‌های کوچک ،تغییرات بزرگی ایجاد می‌کنند و به این وسیله به مشتریانتان نشان می‌دهید که برای آنها ارزش قائل هستید.

هنگام تعیین زمان برای تشویق مشتریان، مواردی هست که باید مد نظر داشته باشید. برای مثال، مشتری در حال نزدیک شدن به پایان قرارداد است و شما نگران هستید که ممکن است دیگر تمدید نکند. ارائه تخفیف برای تمدید بعدی، می‌تواند همان چیزی باشد که مشتری برای تمدید بعدی نیاز دارد.

مورد دیگری که باید در نظر گرفت نیاز مشتری است. اگر پیش بینی کردید که یک مشتری پس از اینکه فهمید محصول یا خدمات شما آن چیزی نیست که به دنبالش است، کنسل می‌کند، به او انگیزه دهید که با کسب و کار شما بماند، در حالی که برای ساخت یک ویژگی یا استراتژی که اهدافش را محقق می‌کند، تلاش می‌کنید.

درباره این استراتژی، جوش پیگفورد، بنیانگذار Baremetrics توضیح می دهد : “ما پس از دریافت بازخورد از مشتریانی که به علت کمبود امکانات محصول، آماده کنسل کردن بودند این استراتژی را به کار بردیم و در ماه بعدی خدمات مشتریان به آنها تخفیف دادیم تا درحالی که روی کارایی و امکانات جدیدی که مشتریان به دنبالش بودند کار می‌کردیم، آن ها را حفظ کنیم. تاثیر آن هم حفظ 15% از اکانت هایی بود آماده لغو کردن بودند.”

5- دائما بازخورد بخواهید.

نا امیدی مشتری در نهایت می تواند به ریزش مشتری منجر شود. هنگامی که مشتری درباره یک محصول یا خدمات سردرگم باشد و یا پشتیبانی موثری برای مشکل مشتری وجود نداشته باشد ریزش می‌کند. بنابراین باید برای جمع آوری بازخورد های زودهنگام زمان بگذارید.

بسته به نیاز کسب‌و‌کار شما، ایجاد حلقه بازخورد مشتری می تواند به راحتی تنظیم فرم نظرسنجی یا بازخورد و ارسال ایمیل باشد.

این نظرسنجی ها و درخواست های رتبه بندی به مشتری نشان می دهد که شما متعهد به بهتر شدن و همیشه در حال پیشرفت هستید.

روش دیگری برای بازخورد گرفتن از مشتری و بینشی درباره تجربه مشتری با محصول یا خدمات شما چیست؟ چت زنده.

اگر یک افزونه گفتگوی زنده در وب سایت خود فعال کرده باشید، می توانید مکالمه ها را بر اساس سوالات متداول و سد راه های معمول که می تواند مانع از مشاهده ارزش کامل محصول یا خدمات شما توسط مشتریان شود، کنترل کنید.

6. ریزش مشتری را تحلیل کنید.

اگر منتظر هستید تا مشتری کسب و کار شما را ترک کند، دیگر برای انجام هر کاری در مورد آن خیلی دیر شده است. در عوض، شما باید قبل از ریزش از داده ها استفاده کنید تا بتوانید با یک سری از استراتژی ها به طور فعالانه از آن پیشگیری کنید.

هر چقدر که برای موارد بالا تلاش کنید، ریزش بخشی از هر کسب و کار است و در هر صورت اتفاق خواهد افتاد. نکته اصلی این است که از مشتریان ریزش کرده (و مشتریان خوشحال) برای پیش بینی نشانه های اصلی رضایت مشتری و نارضایتی مشتری استفاده کنید. بنابراین می توانید با مشتریان درگیر شوید و روابط خود با مشتری را قبل از ریزش نجات دهید.

بررسی کنید و ببنید که ریزش مشتری بیشتر در چه موقع اتفاق می‌افتد؟؟ آیا بعد از 30، 60 یا 90 روز پس از شروع استفاده از محصول یا خدمات شما است؟ آیا پس از اینکه مشتریان چند روز مشخص از محصولات یا خدمات شما استفاده نکنند ریزش اتفاق می‌افتد؟ کشف کنید که مشتریان عادی شما چه موقع و چگونه ریزش می کنند.

سپس، همانطور که در مرحله 5 ذکر شد، از آنها بازخورد بخواهید. آیا مشتریان به دلایل خاصی شما را ترک می کنند؟ اعتراضت آنها چیست که باعث لغو یا توقف خرید محصولات شما شده؟

سپس، این روندها را کنار هم قرار دهید تا بتوانید ریزش را پیش از وقوع پیش بینی کنید و با انگیزه های متناسب و پیشنهاداتی برای جذب مجدد مشتریان در معرض خطر، آنها را حفظ کنید.

به عنوان مثال، شما یک باشگاه دوچرخه سواری دارید و متوجه شدید یکی از مشتریانتان برای 3 ماه است که به شما سر نزده؛ میتوانید ایمیلی با مضمون زیر برای او ارسال کرده و دوباره او را تشویق به شرکت در کلاس هایتان کنید.

ریزش مشتری - سیر تا پیاز ریزش مشتری و 7 نکته برای جلوگیری از آن - نیماد

7. رقابت كنيد.

شرایط بازار دائماً در حال تغییر است و با ورود نرم افزارها و فن آوری های جدید، نیازها و خواسته های مشتریان شما ناگزیر تغییر می کنند.

کسب و کارها این روزه مدام بر روی ترند های جدید، تکنولوژی و پیشرفت محصولات متمرکز شده اند. اگرچه به روز بودن محصول یا خدمات شما بسیار اهمیت دارد اما باید در این فضای رقابتی از پشتیبانی مشتری قوی برخوردار باشید. تشکیل تیم موفقیت مشتری را مد نظر قرار دهید و از اقداماتی که رقبا برای موفقیت مشتری می‌کنند را یادداشت کنید.

آیا آنها به سوالات موجود در شبکه های اجتماعی پاسخ می دهند؟ آیا آنها چت زنده را در وب سایت خود فعال کرده اند؟ آیا آنها پایگاه دانش گسترده ای دارند ؟ 

سرنخ گرفتن از استراتژی آنها می تواند به کسب و کار شما هم کمک کند تا به مشتریان بهتر خدمت کرده و وفاداری آنها را حفظ کنید. 

ریزش مشتری را در مسیر خود متوقف کنید

ریزش مشتری می تواند واقعا به کسب و کار شما صدمه وارد کند اما فقط درصورتی که اجازه این کار را بدهید. همین امروز، با استفاده از نکات بالا مسیر کسب و کارتان را تغییر دهید.

به این مطلب امتیاز بدهید:

[kkstarratings]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره نیماد

جهت تماس، فرم زیر را تکمیل بفرمایید.

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

تماس با کارشناسان:     91012460-034