لوگو نیماد
جستجو
ورود / عضویت

7 نکته کلیدی برای اینکه یک رهبر موفق باشیم (قسمت دوم)

این مطلب را به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

نکتات کلیدی برای اینکه یک رهبر موفق باشیم (قسمت دوم)

نکته 4 : متواضع باشید (نه اینکه تحت تأثیر بقیه باشید)

تواضع شما در محل کار اعتبار شما برای انجام مسئولیت‌ها یا ایده‌هایتان را زیر سؤال نخواهد برد و به دیگران اجازه سوءاستفاده نمی‌دهد. منظور از تواضع این است که مسئولیت اشتباهاتتان را بپذیرید و قبول کنید که گاهی ممکن است کارکنانتان کاری را بهتر از شما انجام دهند.

در مطالعه‌ای که در مجله Academy of Management منتشر شده است، محققان گزارش دادند که رهبران فروتن به مراتب دوست داشتنی‌تر هستند. یکی از افرادی که در این مطالعه همکاری داشته، می‌نویسد:

آموختن و پرورش یافتن همیشه می‌تواند شکست خوردن و سرخورده شدن را به همراه داشته باشد، اما رهبرانی که می‌توانند بر ترسشان غلبه کنند و احساسات واقعیشان را انتقال دهند، درحالی‌که در تلاش‌اند تا شرایط سخت رشد درونی را طی کنند، با نگاه تحسین‌برانگیز کارکنانشان مواجه می‌شوند.

نکته 5: قاطع باشید (و مسئولیت تصمیم‌گیری‌هایتان را به عهده بگیرید)

رهبران خوب، تصمیم‌های سخت می‌گیرند و مسئولیت تمام پیامدهای حاصله را به عهده می‌گیرند. مهم نیست که تصمیم‌گیری و تجزیه‌وتحلیل اثرات آن با چه دقتی انجام گیرد، به‌هرحال گرفتن تصمیمات نادرست همیشه اتفاق می‌افتد و مهم است کسی باشد تا مسئولیت آن را بر عهده بگیرد.

یک رهبر ارزشمند هیچ‌گاه از گرفتن چنین تصمیماتی نمی‌ترسد و می‌داند عواقب دوری کردن از تصمیمات همراه با ریسک می‌تواند به معنی از دست دادن موقعیت‌های بالقوه باشد. وی سعی می‌کند تا از دیگران نظرخواهی کند تا بتواند به یک تصمیم آگاهانه برسد اما درنهایت عواقب تصمیمِ گرفته‌شده را کاملاً به عهده خواهد گرفت.

شجاعت به خرج دهید (حتی زمانی که ترسیده‌اید)

همه‌ی رهبران گاهی ترس را تجربه می‌کنند، این ترس می‌تواند ناشی از ریسک، شکست و یا رقابت باشد. اما رهبران الهام‌بخش در مقابل این ترس ایستادگی می‌کنند و در مقابل سختی شجاعتشان را به نمایش می‌گذارند. مارک تواین گفته است:

شجاعت غلبه‌ای است بر ترس، درواقع تسلطِ بر ترس است و نه فقدانِ آن

رهبران بزرگ از انرژی تولیدشده توسط ترس برای پیشبرد اهدافشان استفاده می‌کنند. آن‌ها شجاعتشان را به نمایش می‌گذارند و مشوق اطرافیان خود خواهند بود تا از آن‌ها الگوبرداری کنند. رهبران شجاع می‌دانند که بدون تیمشان هیچ‌اند، و اعتراف می‌کنند که همه‌چیز را نمی‌دانند. آن‌ها می‌دانند که گاهی اوقات تصمیم‌گیری‌هایشان ممکن است موردحمایت دیگران نباشد، ولی بااین‌حال بر تصمیم خود پافشاری می‌کنند.

نتیجه‌گیری

مهارت‌های لازم برای تبدیل‌شدن به یک رهبر که ارزش پیروی را دارد، ممکن است به‌صورت طبیعی به همه‌ی ما نرسد، اما می‌توان به‌مرورزمان آن‌ها را تمرین کرده و کسب کرد. زمانی که اطرافیان شما تلاش‌های شمارا می‌بینند، شما فرهنگی سرشار از سخاوت، احترام و وفاداری را گسترش می‌دهید.

به این مطلب امتیاز بدهید:

[kkstarratings]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره نیماد

جهت تماس، فرم زیر را تکمیل بفرمایید.

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

تماس با کارشناسان:     91012460-034