دیجیتال مارکتینگ به مجموعه فعالیت هایی که در جهت تبلیغ محصولات و ارائه خدمات با استفاده از ابزارهای دیجیتالی صورت می گیرد گفته می شود.
این تعریفی خیلی ساده از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی است. اما دیجیتال مارکتینگ گسترده تر از دیگر روش های بازاریابی در کسب و کارهای قدیمی است.
در این مقاله قصد داریم در مورد دیجیتال مارکتینگ صحبت کنم.
چرا بازاریابی دیجیتالی؟
قاعدتا از تعداد افرادی که از موبایل هوشمند خود برای انجام کارهای روزمره شان استفاده می کنند.خبر دارید؟
می دانید که این عدد بسیار بالاست.
قبلا که در هر خانواده ای فقط سرپرست های خانواده تلفن همراه داشتند. آن هم تلفن همراهی بسیار ساده! اما هم اکنون قضیه فرق کرده.و حالا هر نفر یک گوشی تلفن همراه هوشمند دارد. با افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی و محبوبیت این شبکه ها، میزان استفاده از تلفن های همراه هوشمند چندین برابر شد.
پس با وجود تعداد بالای مخاطبان این شبکه ها، یکی از بهترین جاها برای تبلیغات است. دیجیتال مارکتینگ ، یعنی همین. یعنی استفاده از ابزارهای دیجیتالی برای بازاریابی محصول یا خدماتتان.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
بازاریابی دیجیتالی یعنی استفاده از ابزارهایی در بستر اینترنت و دنیای دیجیتال برای بازاریابی محصولات و خدمات. در این روش بازاریابی بیشتر در بستر رسانه های دیجیتالی مثل شبکه های اجتماعی فعال است. به نوعی ما با استفاده از شبکه های اجتماعی، به بازاریابی دیجیتالی کمک می کنیم. حال فرقی نمی کند بازاریابی ما در شبکه های اجتماعی، به صورت رایگان یا غیر رایگان باشد.
ما با استفاده از هر نوع رسانه ای، که مربوط به کسب و کارهای دیجیتال است، می تواند به بازاریابی دیجیتال کمک کنیم. مثلا با استفاده از بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو می توانیم از طریق موتورهای جست و جو مانند گوگل، تعداد زیادی از مشتریان را با محصولات و خدمات خود آشنا سازیم.
دیجیتال مارکتینگ، فقط محدود به کسب و کارهای آنلاین نمی شود. شاید فکر کنید بازاریابی دیجیتال، فقط برای کسب و کارهایی است که دارای یک وب سایت هستند.
در صورتی که اصلاً این گونه نیست. این روش مناسب خیلی از کسب و کارهای سنتی است که از طریق تبلیغات دیجیتال سعی دارند تا خدمات خود را به مشتریان احتمالی خود معرفی کنند.
در دیجیتال مارکتینگ تلاش می شود تا از طریق ابزارهایی مثل وب سایت، شبکه های اجتماعی، ایمیل رفتار کاربران و مخاطبان آنالیز شود تا بعد از بررسی های انجام شده بتوان، بیشترین بازدهی را از بازاریابی بر روی این افراد بدست آورد.
در دیجیتال مارکتینگ هدف اصلی ما فروش است. البته فروش بیشتر با داشتن مخاطبان هدف بیشتر. شاید در بازاریابی سنتی، نتوانید به این طیف گسترده از مخاطبین دست یابید.