لوگو نیماد
جستجو
ورود / عضویت

کنار آمدن با دورکاری با این 6 نکته

کنار آمدن با دورکاری

این مطلب را به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

به دلیل شیوع COVID-19، بسیاری از افراد چه به انتخاب خود و چه به اجبار شرکتشان روال کار خود را به کار در خانه تغییر دادند. برای برخی، این یک تجربه کاملاً جدید و چالش برانگیز بود. منطقی است که فکر کنیم شیوع این ویروس تأثیر ماندگاری بر نحوه کار ما خواهد داشت. با پایان این بحران، دورکاری، حداقل برای بخشی از هفته، برای بسیاری از افراد و سازمان ها عادی خواهد بود.

دورکاری چندین مزیت دارد. با جلوگیری از رفت و آمدهای استرس زا شروع می‌کنیم. برای بسیاری، خانه محیطی آرامش بیشتری دارد. یک محیط ساکت و آرام برای کسانی که در محیط کار با فضای آزاد و سر و صدای زیاد کار می کنند، موقعیت بهتری است. اما این اغلب حتی برای کسانی که دفتر کار شخصی دارند نیز یک مزیت به حساب می‌آید. در خانه حواس پرتی‌هایی از قبیل همکارانی که برای پرسیدن سوال، قصه گفتن، دعوت شما به قهوه یا ناهار به در شما می کوبند، وجود ندارد. (مگر اینکه پدر و مادری باشید که بچه های کوچکی در خانه دارید) هنگام کار در خانه، بسیاری از افراد احساس تمرکز و بهره وری بیشتری می‌کنند.

انعطاف پذیری در تنظیم و کنترل برنامه شخصی‌تان مزیت بزرگ دیگری برای افرادی است که دورکاری می کنند. اگر فرد سحرخیزی هستید، می توانید زود بیدار شوید و دو یا سه ساعت کار کنید و سپس استراحت کنید. و یا اگر شب زنده دار هستید، کنار آمدن با دورکاری برایتان ساده تر است.می توانید دیرتر کارتان را استارت بزنید و در طول شب مشغول به کار شوید. با این حال، در حالی که اکثر مردم با این انعطاف پذیری پیشرفت بهتری دارند، برخی به یک برنامه دقیق تر احتیاج پیدا می‌کنند. به خصوص با وجود وسوسه های بی وقفه در خانه برای انجام فعالیت های غیر کاری، از جمله تماشای سریال‌های تلویزیونی و گشتن در شبکه های اجتماعی.

از دیگر معایب دورکاری، جدایی جسمی از همکاران است. افرادی که دورکاری می کنند اغلب احساس انزوا و تنهایی می کنند و دلتنگ گفتگو‌های کوتاه و تعاملات با همکاران و فضای کار می شوند.     

کنار آمدن با دورکاری را می‌شود یاد گرفت. ممکن است ابتدا چالش برانگیز به نظر برسد، ممکن است مضطرب شوید و ندانید که چگونه باید برنامه کاری خود را مدیریت کنید. اما به آرامی و با انتخاب های صحیح، خواهید آموخت که چگونه از مزایای آن لذت ببرید و بر معایب احتمالی آن غلبه کنید. در اینجا چند نکته برای کمک به شما آورده شده است:

یک فضای کاری معین ایجاد کنید.

  ممکن است نشستن روی کاناپه یا دراز کشیدن با لپ تاپ توی تخت وسوسه‌تان کند، و گاها هم می‌تواند خوب باشد. اما به طور کلی، اگر بیشتر اوقات در فضایی تعیین شده کار کنید، بهره وری بالاتری خواهید داشت. اگر به صندلی راحتی یا کوسن نیاز دارید، آن‌ را تهیه کنید. مکانی را انتخاب کنید که بتوانید در آن تمرکز کنید و حس انجام کار روتین را داشته باشید. کار در کافی‌شاپ، مصداق دورکاری نیست. چنین مکان‌هایی پر از عوامل حواس‌پرتی هستند و همچنین سروصدای موجود در چنین مکان هایی بر تماس‌های کاری یا جلسات مجازی تاثیر می‌‌گذارد. اگر با ناراحتی مقابل کامپیوتر بنشینید، بر کیفیت کارتان تاثیر می‌گذارد. به زیبایی ظاهری میزتان هم توجه کنید.

فضایی با پنجره (در صورت امکان) انتخاب کنید. 

نور طبیعی نه تنها برای سلامتی و تندرستی، بلکه برای افزایش بهره وری نیز بهتر از نور مصنوعی است. محققان دریافته اند كه کارمندانی که در دفاتر بدون پنجره کار ‌می‌کنند در مقایسه با کارمندانی که در معرض نور خورشید قرار دارند، به علت خستگی نسبت به انجام کارهای مختلف، مشكلات بیشتری دارند. مطالعات همچنین نشان می دهد که در ساختمان‌های اداری که نور طبیعی بیشتری دارند، غیبت‌های افراد کمتر است.

پنجره ای با منظره طبیعت (در صورت امکان) انتخاب کنید. 

مطالعات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض طبیعت تأثیر مثبتی بر عملکرد ما دارد و استرس را کاهش می دهد. حتی نگاهی کوتاه به طبیعت هم مفید است. در بین کارتان هر از چند گاهی استراحت کنید و فقط از پنجره به منظره نگاه کنید. اگر طبیعتی بیرون پنجره خود ندارید، عکس‌های طبیعت را در فضای کار خود آویزان کنید. همچنین، جا را برای چند تا چیز سبز در دفترتان باز کنید. چرا که رابطه مستقیم وجود گیاه در محل کار، بر عملکرد شغلی و رابطه معکوس آن بر استرس بر اساس چندین آزمایش در محل کار، اثبات شده است.

با همکارانتان در ارتباط باشید.

  از برنامه انعطاف پذیری که با دورکاری برایتان پیش آمده بهره‌مند بگیرید و عادت‌های جدید ایجاد کنید. در صورت امکان، یک قرار ناهار و یا قهوه با همکارانتان داشته باشید تا درباره کار با هم صحبت کنید. هر از گاهی با ویدئو کنفرانس، با همکاران تماس بگیرید تا چهره یکدیگر را ببینید. این‌ها احساس تنهایی را از شما دور می‌کنند و همچنین فرصت گفت و گو و تبادل نظر را به شما می‌دهد.

مطمئن شوید که اتاق شما به خوبی روشن است. 

مطالعات متعدد نشان داده است که افراد در زیر نور بیشتر عملکرد بهتری دارند. پشت میز کارتان احساس خستگی می کنید؟ چه روزکارید و چه شبکار تفاوتی ندارد، تنها شدت نور را زیاد کنید. در مدت زمان کوتاهی، احساس هوشیاری و انرژی بیشتری خواهید داشت. شاید باورتان نشود، اما نور، شدت خودآگاهی و خودکنترلی را نیز افزایش می دهد. مطالعات نشان می دهد که در اتاقی که نور بیشتری دارد، بی فکری و عملکرد غریزی ما به نسبت اتاقی کم نور تر، کمتر می‌شود. همچنین در روشنایی تمایل بیشتری به گرفتن تصمیمات عملی تر داریم. اگر مدام وسوسه می‌شوید تا کار بر روی پروژه چالش برانگیزتان را متوقف کرده و به تماشای تلویزیون بنشینید، شاید یک اتاق با نور مناسب بتواند به شما در حفظ اراده و مسیر درست کمک کند. 

مرزهای بین کار و اوقات فراغت را تعیین کنید.

از پلنرها استفاده کنید (چه به صورت ابزارهای آنلاین و چه به صورت یک دفتر پلنر فیزیکی). هر روزتان را با تنظیم برنامه کاری خود در ابتدا شروع کنید. اوقات فراغت را در تقویم خود بگنجانید. همچنین زمان کار خود را از زمانی که برای انجام فعالیت های دیگر می گذرانید، از کارهای خانه و شام خانوادگی گرفته تا صحبت کردن یا یک پیاده روی تنهایی، از تماشای تلویزیون گرفته تا خواندن تفریحی یک کتاب، هرچه که باشد جدا کنید. وقتی قرار است کار کنید، کاملاً از نظر جسمی و ذهنی در محل کارتان حضور و هوشیاری داشته باشید. درها را به روی وسوسه ها و سرگرمی های خانه ببندید و وقتی کار خود را برای روز تمام کردید، از جای خود بلند شوید. حتی هنگامی هم که در خانه کار می کنید، لازم نیست کار خود را وارد زندگی شخصی‌تان کنید.

بسیاری از افراد دورکاری را ترجیح می دهند، حتی اگر به این معنی باشد که حقوق کمتری دریافت کنند. بر اساس گزارشات نظرسنجی ای در سال 2019، 34% از شرکت کنندگان مایل به کاهش حقوق تا 5 درصد بودند و 24% گفتند که اگر می توانستد دورکاری کنند، مایل به کاهش 10 درصد از حقوق خود هستند. من به شما پیشنهاد نمی کنم که حقوق خود را کاهش دهید. اما یادتان نرود که دورکاری می تواند فرصتی استثنایی باشد.  

منبع : Psychology Today

به این مطلب امتیاز بدهید:

[kkstarratings]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره نیماد

جهت تماس، فرم زیر را تکمیل بفرمایید.

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

تماس با کارشناسان:     91012460-034