کلمات “برند” و برندسازی را در بازاریابی زیاد شنیده ایم، اما برند سازی در حقیقت به چه معناست؟ آیا باید برای برندسازی یک فرد متخصص استخدام کنید؟ آیا نیازمند صرف هزینههای است؟ آیا برندسازی با بودجه اندک هم امکان پذیر است؟
روش های خلاقانه ای وجود دارد که بتوانید بدون داشتن یک تن پول نقد، کسب و کار خود را برند کنید. در این مقاله، میبینید که چگونه برندسازی با بودجه اندک هم امکان پذیر است.
برند سازی بخش مهمی در توسعه تجارت شما و پایه و اساس صدای کسب و کارتان، ایجاد هویت، ارزش و آگاهی در بین مصرف کنندگان است و به لطف تعداد فراوان منابع، ابزارها و سیستم عامل های موجود امروز، برند سازی دیگر کمرشکن و هزینه بر به آن صورت که معمولا تصور می شود، نیست.
در حالی که برندسازی به سرمایه گذاری در زمان نیاز دارد، نرخ بازگشت سرمایه (RIO) خوبی را به دنبال می آورد و برخلاف تصور، گاهی به صرفه جویی در هزینه هایتان نیز کمک می کند.
با خواندن ادامه مطلب، از هفت قدم زیر میتوانید به عنوان راهنمایی برای برندسازی با بودجه اندک استفاده کنید.
چگونه می توان تجارت خود را با بودجه اندک برندسازی کرد؟
برای رشد و نگهداری از یک برند لازم نیست بانک بزنید. در حقیقت، شما می توانید اکثر این نکات را بدون هزینه کردن انجام دهید. مهمترین مواردی که باید در هنگام ساختن برند به خاطر بسپارید این است که مشتریان را همیشه در خاطر داشته باشید و پیام هایی را برای پشتیبانی از رسالت کسب و کار خود تهیه کنید.
خب، برویم سراغ 7 قدم :
7 قدم برای برندسازی با بودجه اندک
- برای درک مخاطبان خود، شخصیت مشتری (پرسونا) ایجاد کنید.
- برای برند خود هویت و صدا بسازید.
- برنامه ای برای حضور مداوم در رسانه های اجتماعی داشته باشید
- وبلاگ سایت خود را راه اندازی کنید
- خدمات مشتری را در اولویت قرار دهید.
- با یک برند مرتبط همکاری کنید.
- میزبان یک مستر کلاس یا وبینار باشید.
1. برای درک مخاطبان خود، شخصیت مشتری (پرسونا) ایجاد کنید.
پرسونا یک نوع شخصیت سازی فرضی و در عین حال کاملا مشخص و واضح از مشتری یا مخاطب است که خلاصه ای از ارزش ها، ویژگی ها و چالشهای مشتری هدف را نشان می دهد. یک راه عالی برای شناخت مخاطب، ایجاد پرسونا است که به کمک آن می توانیم تبلیغات جذاب ایجاد کنیم و چالش های مشتری را برطرف کنیم.
در زیر تصویر زیر مثالی از پرسونا یک خریدار آورده شده است. توجه کنید که چگونه اطلاعات دموگرافیکی این شخصیت مانند سن و تحصیلات، و همچنین ابزار مورد نیاز روز او را مانند نرم افزار CRM فهرست کرده است.
نیازها، اهداف و رفتار مشتریان بالقوه، چگونگی انتقال محصول یا خدمات تان را به شما دیکته می کنند.
دانستن این اطلاعات برای مشخص کردن رسانه ای که مشتری شما بیشتر استفاده می کند، آگاهی از عامل محرک آنها و نحوه خرید آنلاینشان به شما کمک می کند تا یک برند جذاب و تاثیر گذار بیافرینید.
پرسونا را با ابزار MakeMyPersona رایگان سایت HubSpot بسازید. این ابزار سرگرم کننده شما را با یک سری سؤالات در مورد مشتری ایده آل تان برای ساخت پرسونا راهنمایی می کند، وادارتان می کند به طرز اساسی درباره مشتریان هدف خود، و اینکه چگونه می خواهید به آن ها دسترسی پیدا کنید فکر کنید.
2. هویت و صدای برند خود را بسازید.
پس از اینکه شخصیت مشتریهای هدفتان یا به اصطلاح پرسونا را مشخص کردید، شما باید یک هویت برای کسب و کارتان بسازید، همان چیزی که برند شما را مختص به خودتان می کند. و همچنین صدایی برای آن ایجاد کنید.
به عنوان مثال، هنگامی که یکی از برند های مورد علاقه ام را که درک بالایی از صدای برند دارند در یکی از عکس های اینستاگرام خود منشن می کنم، معمولا ریپلایی حاوی اموجی خندان و دست تکان دادن(🙂👋) دریافت می کنم. این همان شکلکی است که در انتهای ایمیل های دریافتی از این برند و یا بسته بندی هایشان مشاهده می شود. آن ها با آگاهی کامل از صدای برند و اثر بخشی این جزئیات ریز، برندشان را یکپارچه نشان می دهند.
ایجاد صدا و هویت برند، شبیه به ساختن پرسونا است. اما اینبار به جای پاسخ به سؤالاتی درباره مشتری هدف، به سؤالات درون بینانه تری درباره برندتان پاسخ می دهید. برای مثال: ارزش های کسب و کار شما چیست؟ کسب و کار شما چه مفهومی را ارائه می دهد؟ چگونه می خواهید مردم در مورد شما صحبت کنند؟
سپس باید روی ایجاد محتوایی که از پاسخ هایتان پشتیبانی می کند، متمرکز شوید. ایمیل های مجاب کننده طراحی کنید، مقالات، پست ها و استوری های تاثیر گذاری را منتشر کنید که نمایانگر رسالت، ارزش ها و نحوه حضور شما مقابل مشتریان است.
به عنوان مثال، اگر یکی از ارزشهای شما، همیشه در دسترس بودن برای مشتریان باشد، در صفحات شبکه های اجتماعی حتما با مخاطبین گفت و گو داشته باشید و به سؤالاتشان پاسخ دهید.
حتی اگر از پیش، صدایی برای برند خود ساخته اید، به قوی تر کردن آن بیندیشید. برای مثال به تغییر لوگوی اندروید در سال 2019 نگاه کنید.
3. برنامه ای برای حضور مداوم در رسانه های اجتماعی داشته باشید.
پس از آنکه پرسونای مشتریانتان را در آوردید، ایده ای از چگونگی ارتباط با آنها در سرتان شکل میگیرد و خواهید دانست که در کدام رسانه های اجتماعی میتوانید آنها را پیدا کنید.
پس از آنکه شما با ایجاد پرسونا تصویری واضح از علاقه مندی مخاطبان خود در ذهنتان ایجاد کردید،باید بدانید که مخاطبان شما بیشترین وقت خود را صرف کدام رسانه های اجتماعی می کنند. این موضوع که مخاطبان خود را در جایی که بیشترین حضور را دارند گیر بیندازید بسیار حائز اهمیت است.
نگران نباشید، نیازی به کارآگاه بازی نیست! میتوانید از رقبای خود هم ایده بگیرید. کافی ست بدانید رقبا در کجا فعالیت بیشتری دارند و چگونه با مشتریان خود ارتباط برقرار می کنند
علاوه بر این، توجه کنید که مخاطب شما چگونه با رسانه های اجتماعی ارتباط برقرار می کند. به عنوان مثال در تحقیقاتی مشخص شد، بالاترین درصد از زنان و مردان آمریکایی که از فیسبوک استفاده می کنند بین 24 تا 35 ساله ها هستند. بنابراین، کمی تحقیق کنید و شبکه اجتماعی مناسب با محدوده سنی مخاطبانتان را هدف قرار دهید و به صورت متمرکز در آن فعالیت کنید.
اگر متوجه شدید اکثر مخاطبان شما یک شبکه اجتماعی را در اولویت قرار می دهند، خب قاعدتا باید سرمایه گذاری بیشتری در آن داشته باشید، اما سایر شبکه های اجتماعی مخصوصا وبسایتتان را به هیچ وجه نادیده نگیرید. یادتان باشد :
هرچه در رسانه های اجتماعی بیشتری حضور داشته باشید، سرنخ های بیشتری کسب می کنید و در نتیجه مخاطبان و مشتریان بالقوه شما بیشتر می شوند. اما فراموش نکنید که تداوم حضور در رسانه های اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار است. کیفیت را فدای کمیت نکنید. در هرکجا که هستید، قوی عمل کنید.
برای مثال، پیج فیسبوکی از کسب و کار شما که در سه ماه گذشته هیچ پست جدیدی منتشر نکرده است، قطعا وجهه خوبی برای مخاطبینتان ندارد.مانند هر برنامه ریزی دیگری که برای کسب و کار خود دارید، برای جلوگیری از این اتفاق نیز می توانید یک برنامه برای محتوا گذاری در رسانه های اجتماعی خود طراحی کنید.
4- وبلاگ سایت خود را راه اندازی کنید.
از طراحی سایت و وبلاگ نویسی، می توان به عنوان اساسی ترین گام در بازاریابی درونگرا یا inbound marketing نام برد که در بخش جذب مشتری از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که جست و جو کنندگان در صفحات وب را از غریبه، به بازدید کننده تبدیل می کند و کمک می کند مشتریان بالقوه خود را، با تولید محتوای مورد نیاز و متناسب با جست و جوی آنها پیدا کنید.
قطعا مشتریان به دنبال اطلاعاتی هستند که شما قادر به ارائه آن هستید. علاوه بر آن، این محتوا می تواند به عنوان ابزاری برای محبوب کردن شبکه رسانه ای شما شما نیز استفاده شود. کافیست برای پیدا کردن آنچه مخاطبان شما جستجو می کنند، تحقیقی در مورد کلمات کلیدی انجام دهید. با این عمل، از طریق موتور های جست و جو متوجه می شوید که مهمترین دغدغههای مخاطبینتان چیست.
اما اگرچه وبلاگ نویسی از نظر اقتصادی ارزان است، اما اختصاص زمان زیادی را میطلبد!
در اینجا یک سوال مطرح می شود که، ” ترجیح می دهید یک ساعت از روز را صرف وبلاگ و بهبود محتوای ساخته شده ی کمپانی خود کنید یا چند ساعت در روز را، صرف یافتن منبع تولید محتوا برای مشتریان ایده آل خود، از رقیبانتان ؟
5- خدمت به مشتری را در اولویت قرار دهید.
چرا خدمت به مشتری بسیار اهمیت دارد؟ چون منجر به تبلیغات رایگان برای خودتان می شود. در صورتی که مشتریان بالقوه و مشتریان موجود خود را راضی نگه دارید، ارزش و اعتبار کسب و کارتان دهان به دهان می چرخد و شما بهترین و کم خرج ترین روش تبلیغاتی را از آن خود کرده اید. که اصطلاحا به آن رسانه اکتسابی گفته می شود.
به عنوان مثال، من هنگامی که بخواهم از سایتی جدید خرید کنم، اولین کاری که انجام می دهم خواندن نظرات کاربران است. اگر مواردی تحت عنوان : حمل و نقل سریع، سرویس خدمات رسانی دوستانه و کیفیت بالای محصولات، را در نظرات بخوانم، قطعا بیشتر ترغیب به خرید کردن می شوم.
این مسئله اهمیت هویت و صدای برند شما را بازگو می کند. همانطور که قدم به قدم در مراحل برند سازی پیش می روید، به ارزشهایی مانند خدمات عالی، که می خواهید مخاطبان از شما تجربه کنند، فکر کنید. این ارزش ها همان چیزی هستند که برند شما را شکل می دهد و بر صدای برندتان برای مخاطبان تأثیر می گذارد.
6. با یک برند مرتبط همکاری کنید.
هنگامی که تازه شروع به ساختن برند خودتان کرده اید و قدم به قدم جلو می روید، ممکن است فکر کنید که به اندازه کافی دیده نمی شوید و نیاز به جذب مخاطب بیشتری دارید. برای سرعت گرفتن این عمل به شما پیشنهاد می کنیم تا با یکی از برند های مرتبط در زمینه کسب و کار خودتان که مخاطب بالاتری دارد، همکاری کنید.
اما هر برندی را هم برای همکاری انتخاب نکنید که اصلا از نظر مشتریان با عقل جور در نیاید و هیچ ارتباطی هم با هم نداشته باشید. در اینجا چند سوال که هنگام انتخاب برند همکارتان باید از خود بپرسید را آورده ایم :
- آیا مخاطبان برند همکار شما، به کسب و کار شما علاقه مند هستند؟
- آیا دسترسی به این مخاطبان بدون همکاری با آن برند برای شما دشوار است؟
- آیا مخاطبان شما به برند همکار شما اعتماد خواهند کرد؟( بسیار مهم است که آنها به حرف شما گوش کنند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که برند شریکتان مورد اعتماد کاربران است.)
- آیا چیزی برای ارائه دادن به برند شریکتان دارید؟
- موردی هست که او نداشته باشد و شما بتوانید در هنگام پیشنهاد همکاری و مشارکت عرضه کنید؟( این همکاری باید منجر به برد سه طرفه شود، برای شما، برند همکارتان و مصرف کنندگان. به عنوان مثال، اگر مخاطبان بین المللی ای دارید که برند همکارتان ندارد، هنگام مذاکره به آن اشاره کنید.)
ایجاد یک برند ممکن است یک کار بزرگ به نظر برسد، به ویژه هنگامی که منابع شما محدود هستند. اما روشهای اقتصادی زیادی نه تنها برای شروع کار بلکه ادامه حرکت وجود دارد.
و خواهش می کنم از روند کار لذت ببرید. در حالی که باید با استراتژی و منطق عمل کنید اما به یاد داشته باشید که برند سازی یک عمل خلاقانه است.
7. میزبان یک مستر کلاس یا وبینار باشید.
استعداد های شرکت شما یا همان مغز متفکر های کسب و کارتان کدام اند؟ آیا استاد بازاریابی ایمیلی هستند؟ آیا در کد نویسی تبحر دارند؟ یک راه خارق العاده برای رشد برند شما – و کسب درآمد – این است که بتوانید این استعدادها را به یک مستر کلاس یا وبینار بکشید و آنها را به صورت آنلاین معرفی و تبلیغ کنید.
با بهینه سازی کلاس خود با هشتگ ها و کپشن های هوشمندانه، مخاطبان علاقه مند را پیدا خواهید کرد. این کلاس ها می توانند یک جلسه 45 تا 60 دقیقه ای باشند که مروری بر تخصص ویژه شما، نحوه انجام درست آن و چگونگی استفاده از راهکارهای شما را ارائه می دهد.
ارائه یک وبینار فقط حدود یک ساعت از روز شما را می گیرد اما گسترش این مسئله در برند شما، ارزش های برندتان را مانند رضایت مخاطبین را با ارائه مطالب مفید و آموزشی بالا می برد. همچنین از طریق آن می توانید تخصص خود و همکاران خود را به نمایش بگذارید و کسب و کارتان را حرفه ای تر نشان دهید.
برندسازی با بودجه اندک کاملاً امکان پذیر است. آنچه مهم است، این است که چگونه از منابعی که در اختیار دارید به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. اولین قدم، این است که همیشه مخاطب را در ذهنمان، در اولویت قرار دهیم. پس از آن، فکر کردن به روشهای خلاقانه برای درگیر کردن مشتریان هدف اصلی است.
با ساختن برند خود سرگرم شوید. در هر حال، برند سازی فعالیتی خلاقانه است که در آن ممکن است هر روشی هم عملی نباشد و گاهی شکست بخورید! اما شما همیشه می توانید یاد بگیرید که پیشرفت کنید.
موفق باشید.
منبع : HubSpot
2 پاسخ
عااالی
ممنون از همراهی شما