لوگو نیماد
جستجو
ورود / عضویت

با به کار بستن این موارد، مانع کندخوانی خود شوید.

خستگی از کندخوانی

این مطلب را به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

معایب کندخوانی چیست؟ چرا کندخوانی جز مضر ترین عادات این دوره شده است؟

1-حواس پرتی یا عدم تمرکز : زمانی که شخص کند و غیر صحیح مطالعه کند دچار پراکندگی فکر می شود. تصور کنید زمانی که با سرعت 30 کیلومتررانندگی می کنید و میتوانید چای بخورید، با همراه خود صحبت کنید و … اما زمانی که با سرعت 120 کیلومتر رانندگی می کنید، فقط بر روی رانندگی متمرکز می شوید و هیچ وقتی برای صحبت روی مسائل جانبی ندارید. هنگام مطالعه نیز کند خوانی عدم تمرکز و تندخوانی تمرکز را برایتان به ارمغان می آورد. پس تندخوانی چاره کار برای افرادی که می گویند : هنگام مطالعه تمرکز ندارم!

2-اتلاف وقت : با تند خوانی سرعت مطالعه تا 5_6 برابر می شود و از اتلاف وقت به واسطه کند خوانی جلوگیری می شود.

3-بی علاقگی و بی انگیزه شدن نسبت به مطالعه : چون کند می خوانید، زود خسته می شوید و حواستان پرت می شود. در نتیجه نسبت به مطالعه بی علاقه شده و سرانه مطالعه پایین می آید! که روم نمیشه بگم چقده!

4-خستگی : که خودش دو نوع است

خستگی جسمی و خستگی ذهنی

در خستگی جسمی، به علت کند خوانی کم کم شروع به لم دادن می کنید، کج و کوله می نشینید و در نهایت دراز می کشید و در آخر هم شاید خوابتان ببرد چرا که از نظر جسمی خسته می شوید. همچنین علت دیگر خواب آلودگی هنگام مطالعه خستگی چشم است که از معایب کند خوانی است.

یکی از علل خستگی ذهنی هم درک کم در هنگام کند خوانی است.

حال می توانید با به کار بستن نکات زیرمانع کند خوانی خود شوید.

- با به کار بستن این موارد، مانع کندخوانی خود شوید. - نیماد
خواندن را به تفریحی برای خود تبدیل کنید

1- مکث ها و توقف های چشمان خود را حین مطالعه سطور کاهش دهید. این همان تمرکز های لحظه ای بر روی حروف و واژه هاست. ما هنگام خواندن هر یک از سطر های متن، چشمان خود را به صورت جهشی به سمت جلو حرکت می دهیم. پس به هر میزان که مکث بین جهش ها را کاهش دهیم، سرعت خواندنمان نیز افزایش می یابد. تعداد این مکث ها معمولا در افراد کند خوان به 7بار در هر سطر می رسد. اما شما می توانید تعداد آنها را به 3 بار در هرسطرهم کاهش دهید.

علاوه بر آن، برای کاهش مکث ها می بایست حوزه دید خود را افزایش دهید و سعی کنید تا تصاویر واقع در گوشه چشمان خود را، بدون اینکه مستقیم به آنها نگاه کنید، ببینید. به این منظور بهتر است سری به مقاله زیر بزنید و تمریناتی را انجام دهید.

2- واژه ها را گروه بندی کنید. آموخته ایم که چگونه حروف را با یکدیگر ترکیب کرده و کلمات را خوانده و درک کنیم. اکنون باید بیاموزیم که دسته ای از کلمات را با یکدیگر ترکیب کرده و یک جمله را در آن واحد بخوانیم. در قدم بعدی باید بیاموزیم که چگونه جملات را دسته بندی کرده و مفهوم کلی یک پاراگراف را استخراج کنیم.

ثابت شده که دسته بندی واژه ها قوه ادراک و فهم را افزایش می دهد. به طور کلی مفهوم را از یک دسته واژه راحت تر می توان استخراج کرد تا از کلمات منفرد و حتی حروف تک.

3- هیچگاه به عقب باز نگردید. اغلب افراد عادت کرده اند هنگام مطالعه به عقب برگشته و واژه ها و یا قسمتی از متن را که به درستی متوجه نشده اند را بازخوانی کنند. این کار فقط از سرعت خواندن شما می کاهد. میتوانید در انتها با مطالعه تکمیلی، مطالبی که به درستی متوجه نشده اید را درک کنید. بازگشت مکرر به عقب برای بازخوانی قسمت های درک نشده به مراتب وقت گیر تر از مطالعه مجدد یک مطلب به روش تند خوانی ست.

4-هدفمند مطالعه کنید. هدف خود را از مطالعه هر مطلبی از پیش تعیین کنید. از خودتان بپرسید که چه نوع اطلاعاتی می خواهید کسب کنید؟ این کار سبب می گردد تا شما اطلاعات غیر ضروری حاشیه ای را در فرایند مطالعه حذف کنید.

5- فقط مفاهیم کلیدی را مطالعه کنید. برای نگارش مطلب ما ناگزیریم تا پاره ای از دستورات نوشتاری و ساختار صحیح جملات را رعایت کنیم. اما باید بدانید که برای خواندن و درک مطلب 40 تا 60 درصد کل یک متن از واژه ها و حروف بی اهمیت و غیر ضروری تشکیل یافته است. مانند حروف ربط <و> و <یا>. تنها اسم ها و افعال را بخوانید. نکات و مفاهیم اصلی یک پاراگراف را یافته و آن را در ذهن بسپارید و جزِئیات خارج از موضوع اصلی را حذف کنید.

6- با صدای بلند مطالعه نکنید. سرعت صحبت کردن و ادای کلماتتان، بسیار کمتر از سرعت قوه بینایی و مطالعه شماست. بنابراین از تلفظ حروف و واژه ها حین مطالعه خودداری کنید. در فرایند مطالعه میبایست فقط چشم ها و مغز درگیر باشند.

7_درون خوانی نکنید. اکثر ما از کودکی عادت داریم به هنگام خواندن، در ذهن خود نیز، اصوات مرتبط با حروف واژه ها را بیان کنیم و این احتمالا به علت توصیه اشتباه معلمین مان برای حفظ مطالب بوده باشد. این عادت نیز سرعت مطالعه شما را کاهش می دهد. به یاد داشته باشید که حذف کامل این صدا ها در ذهن غیر ممکن است اما میتوان آنها را به حد اقل رساند.

8_به یاد داشته باشید که حین مطالعه چشمان خود را در طول سطور حرکت دهید و نه سر را.

در ادامه، با این 5 تکنیک کاربردی، حرفه ای تر مطالعه کنید.

تکنیک اول: از انگشت خود به عنوان راهنمای چشم هایتان استفاده کنید.

چشم ها به طور طبیعی به حرکت حساس هستند. پس زمانی که شما انگشت خود را روی صفحه به حرکت در آورید، چشم ها به طور طبیعی دستتان را دنبال خواهند کرد و سرعت مطالعه شما کند نمی شود.

سعی کنید انگشت خود را با یک سرعت ثابت روی متن حرکت دهید. و دقت کنید که با توجه به متن سرعت خود را تنظیم کنید و از کم و زیاد کردن آن جلوگیری کنید.

تکنیک دوم : شاخ حواس پرتی خود را بشکنید.

اگر هنگام مطالعه به راحتی حواستان پرت می شود، شما باید تجسم کنید که می توانید حواس پرتی را از بین ببرید. معمولا عامل حواس پرتی از کنترل شما خارج است، اما حداقل می توانیم عواملی را که تحت کنترل ما هستند را حذف کنیم. برای مثال، اگر می دانید تلفن همراه شما هنگام مطالعه زنگ خواهد زد، فقط کافی است که حین مطالعه آن را در حالت بی صدا قرار دهید. پس این یک عامل حواس پرتی قابل کنترل است.

یا اگر شما هنگام مطالعه بارها وسوسه می شوید که پیام های خود را بررسی کنید، کافی است یک زمان مشخص بعد از مطالعه به آن اختصاص دهید و در آن لحظه گوشی یا لپ تاپ خود را خاموش کنید.

در بعضی مواقع نیز اطرافیان موجب قطع شدن مطالعه ما می شوند که در این شرایط بهتر است یا محل مطالعه خود را تغییر دهید یا از آنها خواهش کنید تا بعد از مطالعه به شما مراجعه کنند.

تکنیک سوم: هنگام مطالعه موسیقی گوش دهید.(در موارد خاص)

دقت کنید که این عمل به نوع موسیقی و متن شما هم بستگی دارد. برای متون تحلیلی ممکن است عامل حواس پرتی شود. همچنین حتما از موسیقی بدون کلام استفاده کنید. (بهتر است کلاسیک و آرام بخش باشد.) در هر صورت اگر موسیقی به تمرکز بهتر شما کمک نکرد بهتر است آن را کنار بگذارید.

تکنیک چهارم: استراحت های کوتاه داشته باشید.

اگر نیاز دارید که بیشتر از یک ساعت مطالعه کنید، حتما زمان های کوتاهی را برای استراحت در نظر بگیرید. این زمان ها نباید طولانی شوند تا شما را مشغول فعالیت دیگری کنند.( بهتر است پس از یک ساعت مطالعه 10 دقیقه و پس از چند ساعت حدود 30 دقیقه استراحت کنید.)

تکنیک پنجم : دفترچه افکار داشته باشید.

به هنگام مطالعه انواع و اقسام فکر ها به سرمان می زند و همه مدل کاری برای انجام دادن پیدا می شود. حرف های نگفته ای که وادارمان می کنند همان لحظه به دوستانمان پیام دهیم. گرسنه می شویم، وسوه دانلود فیلمی که خیلی وقت پیش قصد دیدنش را داشتیم به سرمان می زند، هوس درست کردن یک نوع شیرینی جدید می کنیم و هزاران فکرمزاحم دیگر که می ترسیم اگر در همان لحظه انجامش ندهیم باز از یادمان برود. پس پیشنهاد می کنیم یک دفترچه نقلی به هنگام مطالعه کنار خود داشته باشید و هر فکر مزاحمی که به سرتان زد را یادداشت کنید. به این ترتیب ذهن خود را از شر آنها خلاص میکنید و انجامشان را به بعد از مطالعه اختصاص می دهید.

به این مطلب امتیاز بدهید:

[kkstarratings]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را به اشتراک بگذارید

درخواست مشاوره نیماد

جهت تماس، فرم زیر را تکمیل بفرمایید.

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

تماس با کارشناسان:     91012460-034